Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuinţele ieftine - motorul ultimilor patru ani de administraţie Mazăre

ro

12 Apr, 2012 00:00 1538 Marime text
deschidere_maz.jpgRadu Mazăre - februarie 2010: „Mă ştiţi şi de când dansam samba cu braziliencele, dar mă ştiţi că şi în acest an de criză am construit peste 1.000 de locuinţe ieftine pentru tineri. Mă ştiţi şi de când săream cu paraşuta, dar şi de când aduceam turişti şi aduceam la viaţă o staţiune moartă. Din păcate, în ultimii 5 ani, mă ştiţi cel mai des în uniformă militară, pentru că sunt în război cu poliţia politică pe care a instaurat-o Băsescu în România şi vă reprezint pe toţi. Nu am să renunţ la această luptă niciodată şi nu o să aibă ce să ne facă, nici mie, nici vouă".

campaniemazare-locuinteieftine.jpgCam aşa se rezumă însemnătatea locuinţelor ieftine pentru administraţia Mazăre. Pentru alegerile din 2008, blocurile din Baba Novac au fost motorul pe care acum îl reprezintă campusul social Henri Coandă. Prima extragere a avut loc pe 18 mai 2008, iar pe 1 iunie acelaşi an Radu Mazăre şi-a primit cu voia alegătorilor cel de-al treilea mandat de primar. Multe firme s-au perindat de atunci în cartierul din zona Energia. Pe 2,4 hectare, municipalitatea a construit (pe banii constructorilor) 18 blocuri, în baza unul proiect marca House Consult în valoare de 1.209.000 de euro. Un total de 1.044 de unităţi locative, mii de cereri, dar nu tot atâţia beneficiari. Printre societăţile care au semnat condica, fie de la început până la capăt, fie trecător, în cartierul de locuinţele ieftine putem să menţionăm: Argos, Shapir Structures, ABC Val, Eucass, Metal Intertrade, Almacons, Imvest SA, B.A.C. SRL sau Mobitom.

Municipalitatea pregătea şi un al doilea cartier, Ştefăniţă Vodă, pentru care s-au făcut câteva licitaţii, însă proiectul nu a mai fost pus în practică. Deocamdată. Şi în 2016 mai sunt alegeri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii