Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cui nu-i e frică de „caracatiţa" lui Mazăre?!

ro

18 Apr, 2012 22:04 2624 Marime text

deschidere_maz.jpgMotto - „Bicicletă,
Bicicletă,
Cred că îmi voi lua,
Că' caii de la bicicletă,
Nu-i poate bloca!" - Daniel Iancu, Ofiţerul Radu

În octombrie 2011,magistraţii Tribunalului Constanţa au respins recursul promovat de primarul municipiului Constanţa împotriva deciziei Judecătoriei de a anula procesul verbal de contravenţie aferent „caracatiţării" autoturismului bucureşteanului Cristian Balaciu

Devenită un simbol al administraţiei Mazăre, „caracatiţa" de roată este sperietoarea şoferilor constănţeni. Ai, n-ai loc de parcare, trebuie să ai foarte mare grijă unde-ţi laşi automobilul, pentru că Poliţia Locală veghează şi-ţi blochează imediat roata din stânga faţă. „Caracatiţa" de roată din Constanţa a devenit chiar motiv de cântec, inspirându-l pe Daniel Iancu atunci când a scris celebrul cântec Ofiţerul Radu". Cine n-a fredonat măcar o dată: „Radu m-a ză... Radu m-a ză... Radu m-a zărit, Şi-mi blochează, Şi-mi blochează, Roata la Oltcit!". Dar metoda administraţiei Mazăre de a pedepsi şoferii nu a fost infailibilă.

 campanie_mazare_-_masini_roti_blocate_caracatite4.jpg

Anul 2009 n-a fost prea bun pentru „caracatiţe", fiind declarate ilegale. În octombrie 2011,magistraţii Tribunalului Constanţa au respins recursul promovat de primarul municipiului Constanţa împotriva deciziei Judecătoriei de a anula procesul verbal de contravenţie aferent „caracatiţării" autoturismului bucureşteanului Cristian Balaciu. Decizia, fiind dată în recurs, a fost definitivă şi irevocabilă. „Până la urmă, şi Tribunalul, nu numai Judecătoria, mi-a dat dreptate. Radu Mazăre a pierdut procesul cu mine, Tribunalul Constanţa pronunţând o decizie irevocabilă în acest sens", a declarat, anul trecut, şoferul din Bucureşti. De precizat că, pe data de 19 octombrie 2011, Tribunalul Constanţa a respins recursul declarat în dosarul cu numărul 21058/212/2009 de Primarul Municipiului Constanţa. Litigiul dintre bucureştean şi administraţia publică locală datează de la sfârşitul lunii iulie 2008, când primul a primit amendă de 50 de lei şi o caracatiţă pe maşină drept sancţiune complementară, pentru că a parcat în loc nepermis. Omul s-a adresat justiţiei constănţene, iar pe data de 31 octombrie 2008 magistraţii Judecătoriei Constanţa au ajuns la concluzia că „imobilizarea vehiculului este abuzivă, această sancţiune complementară nefiind prevăzută de OG 2/2001, imobilizarea fiind legală numai în măsura în care ar fi făcută de către Poliţia Rutieră, în cazurile limitativ prevăzute de către OUG 195/2002 şi regulamentul de aplicare".

De montarea efectivă a caracatiţelor gălbejite se ocupă societatea lui Dănuţ Staicu, Tecdelta-Serv SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii