Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele Calciu şi IPS Bartolomeu despre PATRIARHUL TEOCTIST

ro

31 Jul, 2012 19:00 2995 Marime text

"Cel care a încununat pelerinajul făcut la patul Parintelui a fost Prea Fericitul Patriarh Teoctist. După mângaierea adusă de IPS Bartolomeu şi Părintele Arsenie Papacioc, alţi doi patriarhi ai temniţelor ce l-au vizitat pe Părintele la spital, Prea Fericitul a fost cel care a întregit pacea şi bucuria din sufletul Părintelui.

Dupa plecarea delegatiei, m-am apropiat cu sfiala de Parintele. Zambea, mangaind iconita de pe piept lasata de Parintele Patriarh, iar privirea ii plutea undeva, deasupra noastra. Mi-a soptit:

- Maica, l-ai vazut pe Patriarh...? Ca un stalp inaltat la cer este Patriarhul nostru! Stii, am vrut sa-i spun aceste cuvinte ale Cuviosului Efrem catre Sfantul Vasile, dar... n-am vrut sa-l ispitesc. Ai vazut... era cel mai drept dintre toti!

N-am sa uit niciodata acel zambet al Parintelui. Merita sa suferi o viata intreaga ca sa poti zambi asa. Merita sa fii toata viata un ocarat si un lepadat daca Domnul iti da a trai, fie si in ultima clipa, incredintarea ca Biserica pentru care ai fost prigonita iti primeste jertfa, ca pe a unuia din cei mai vrednici fii ai ei. Pentru ca de la Domnul s-a facut aceasta".

(din "Viata parintelui Gheorghe Calciu dupa marturiile sale si ale altora", Editura Christiana, Bucuresti, 2007)

http://www.razbointrucuvant.ro/2012/07/31/parintele-calciu-si-ips-bartolomeu-despre-patriarhul-teoctist-viata-si-inmormantarea-sa-in-imagini-inedite-video-5-ani-de-la-mutarea-la-domnul-31-iulie/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii