Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ne vorbeşte Părintele Arsenie Papacioc Despre catolici, secte, pedeapsa cu moartea, răzbunare, Proscomidie

ro

18 Aug, 2011 16:45 2796 Marime text

papacioc.jpgCe trebuie sa stim despre catolici?

- Draga, uite ce este. Ei sunt foarte vinovati, pentru ca 1054 de ani am fost impreuna. S-au facut sapte Sinoade ecumenice - ultimul a fost la 787 -, care au stabilit dogmele despre tot: despre Mantuitorul, despre Duhul Sfant, despre Maica Domnului, despre firile si puterile Mantuitorului, monofizismul, monotelismul. Va sa zica, s-au facut toate aceste lucruri impreuna cu ei. De ce s-au despartit la 1054? Au inceput cu interpretari proprii: au schimbat Crezul, si multe altele. Ne despart de ei foarte multe lucruri de dogma.

Referitor la sfinti, sfintii nu faceau dogmatica cand traiau crestineste. (...) Noi discutam aspectul dogmatic, caci, bunaoara, ei au bagat pe filioque in Crez, dar ignora ce spune Mantuitorul. Care de la Tatal purcede. Nu si de la Fiul. E limpede!

- Ce parere aveti despre pedeapsa cu moartea in societate?

- Nu sunt pentru pedeapsa cu moartea, pentru ca este o conjunctura care de fapt trebuie retractata. Nu s-a prea inteles asta. Nu este bine a cere moartea cuiva. Nu sa cerem moartea pentru raul pe care ti-l face tie, ci sa cerem moartea pentru un drept al intregii societati. Pentru ca sunt raufacatori in stil mare, care ucid, care omoara, care dau foc, care fura, care pangaresc, violeaza. Ei, m-am referit la acestia care-s un mare rau social. Aceasta tine in primul rand de cei care ne conduc. Caci nu degeaba poarta sabia. Ca lor nu li se cere sa faca rugaciuni adanci. Li se cere sa faca dreptate. Dar crestineste nu trebuiesc omorati, ci sa fie ajutati sa se pocaiasca, ca sa nu-si piarda sufletul.

Asistam la niste lucruri triste in Romania, mai ales acum dupa comunism, cand e o nuanta de libertate. Dar si acum se organizeaza hotii la drumul mare, ori te omoara in strada.

www.razbointrucuvant.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii