Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INCENDIAR - Cum au fost pusi la zid procurorii care n-au votat cu Deliorga! (stenograma sedintei de lucru de la PT Constanta + fisierul audio)

ro

05 Nov, 2010 00:06 5018 Marime text
florea-deliorga-400x.jpgLumeajustitiei.ro a ajuns in posesia unei inregistrari audio din fieful procurorului Cristian Deliorga, mai precis de la sedinta care a avut loc, miercuri, 3 noiembrie 2010, la Parchetul Tribunalului Constanta. Din inregistrare se poate auzi cu claritate cum sedinta de lucru a procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, a fost una de infierare cu manie proletara a celor trei procurori care si-au permis sa voteze la alegerile pentru CSM, cu altcineva decat cu procurorul Cristian Deliorga.

Practic, daca e sa ne luam dupa numarul de voturi, cele trei voturi de la Constanta ar putea fi exact cele cu care candidatul Oana Haineala, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a castigat in fata lui Deliorga la turul final al alegerilor pentru CSM. Am reusit sa identificam, prin mijloace specifice, doua din vocile suparate pe situatia in care s-a aflat parchetul, cand nu l-a sustinut in unanimitate pe colegul Deliorga. Este vorba de Corina Scaeteanu, sefa Sectiei maritime si fluviale, si Adina Florea, actualmente delegata pe functia de prim-procuror la PT Constanta. In discutie se aude si vocea feminina a unui procuror indignat ca sunt urecheati cei care ar fi votat cu altcineva decat cu candidatul acestei unitati de parchet, Cristian Deliorga.Solicitam Inspectiei CSM sa se sesizeze si sa efectueze un control la Parchetul Tribunalului Constanta, intrucat daca inregistrarea audio poate releva posibile abateri disciplinare: comportament neadecvat fata de colegi si incalcarea independentei procurorului, chiar si cand este vorba despre vot. Si asteptam ca inspectorii sa-si faca serios meseria de anchetator.

Stenograma discutiilor din sedinta procurorilor de la PT Constanta (n.n. - cu mentiunea ca acolo unde vocile sunt neinteligibile am pus puncte de suspensie)

Scaeteanu: As vrea sa-mi exprim profunda dezamagire fata de cei trei colegi ai nostri care au votat asa cum au votat la alegerile pentru CSM, ne-am facut de rusine, am dat dovada ca nu suntem decat o adunatura de oameni cu interese personale care prevaleaza intereselor profesionale. Nicaieri in tara nu s-a pomenit ca parchete unde exista un candidat sa nu-si sustina candidatul. Eu una ma simt rusinata ca fac parte din acest colectiv si...Stiu ca nu sunt in asentimentul cel 15 colegi care au dat dovada de....

Voce feminina (procuror): si continuarea punctului pe doamna Haineala cum ne-a recomandat doamna...., nu? Deci asta e continuarea... asta e continuarea discursului sau ala e inceputul ?! (ton ironic)

Alta voce feminina (posibil Adina Florea).:...cele trei persoane care as dori din tot sufletul sa stiu ca sa le pot transmite profundul meu dispret (...)

Voce femeie (procuror): Dar votul parca era liber si secret, nu?

Scaeteanu: Nu vorbim de legalitate...

Voce feminina (procuror): Vorbim de libertatea votului si nu de bun simt! Fiecare apreciaza... Votul este secret, eu vorbesc de principii, nu vorbesc despre cum am votat! Si fiecare are dreptul sa voteze si chiar discursul asta este nepotrivit, fiecare are dreptul, chiar daca face parte dintr-un alt...Dar de unde stiti rezultatul votului, doamna Scaeteanu, ca nu s-a facut public pe parchete, s-a facut la nivel national...Aveti informatii?

Adina Florea (posibil): Da..

Voce femeie (procuror):Spuneti-ne si noua, sa vedem cum s-a votat in tara....Daca tot stiti, sa stim si noi.

Adina Florea: Uite ca nu stiu unde, o am aicea (e vorba de o hartie, cu distributia voturilor in tara...)

Voce feminina (procuror): Pacat!

A.F. (posibil): ...nici o justificare, domnul Aron (n.n. - candidatul de la Sibiu) ne-a transmis lista prin....

Voce feminina (procuror) ...chiar era interesant, pentru ca eu stiu ca la Bucuresti s-a votat la fel, nu s-a votat in bloc, nu tot colectivul a votat (...) din nefericire, n-au avut candidat, insa n-a votat nimeni in bloc....si dispretul puteati sa vi-l pastrati pentru alta ocazie ...chiar mi se pare exagerat si deformat...eu n-am spus cum am votat intr-un anumit fel...dar mi se pare exagerat si deformat pentru ca nu se pot face astfel de comentarii cand ai libertatea votului (... Foarte bine, discutati in continuare, chiar nu ma intereseaza (...)

Explicatiile prim-procuroarei Adina Florea

Intrucat aceasta inregistrare care a ajuns in posesia noastra dezvaluie posibile abateri disciplinare si incalcari de conduita, am contactat-o telefonic pe doamna prim-procuror Adina Florea. Foarte intrigata de subiect, aceasta ne-a declarat: "Ati inteles gresit. Nu stiu de la cine. Imi pare foarte rau, daca continuati sa-mi aduceti aceste acuze, putem sa ajungem in alte locuri. Aveti cuvantul meu de onoare ca am sa reactionez daca-mi aduceti acuze nefondate. Eu stiu foarte bine ce am zis. Eu n-am spus absolut nimic.

  • Nici doamna Scaeteanu? - am intrebat noi, reproducand din stenograma.

  • Pai, intrebati-o pe doamna Scaeteanu. Puteti sa-i aduceti banda inregistrata... In ce calitate purtam aceasta discutie? Daca considerati ca o sedinta de analiza... fara ca un jurnalist sa faca o verificare serioasa, va invit sa sesizati inspectia pentru procurori a CSM sa faca o verificare.

  • Deci nu existat nici un conflict cu alti procurori din sala pe tema votului?- am mai intrebat noi o data.

  • Nu. Sesizati inspectia!, ne-a raspuns doamna prim-procuror Adina Florea.

Pentru a fi inteleasa, din start, buna noastra credinta, subliniem ca noi nu avem toate instrumentele de ancheta pe care le au la dispozitie alte institutii ale statului, dar putem macar sa sesizam, acolo unde consideram ca interesul public este desupra oricarui alt interes, atunci cand se petrece ceva anormal sau neconform cu statutul unui magistrat. Pe de alta parte, mentionam ca aceasta inregistrare a fost ascultata de unii magistrati si, mai mult, exista martori din interiorul Parchetului Tribunalului Constanta care ne-au confirmat ca asa au stat lucrurile, miercuri, la sedinta de analiza.

Ascultati aici inregistrarea audio a sedintei de lucru de la PT Constanta!

Sursa: Lumea Justitiei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iuliana 26 Nov, 2010 11:29 ce dreptate mai fac astfel de procurori? cum sa mai ai incredere in procurorii constanteni cind ei nu stiu cum sa faca sa apuce puterea ca sa le fie lor bine si afacerilor lor .rusine cu asa procurori. unde sunt profesionistii care stiau sa-si faca datoria cu simt de raspundere? mafia a invins!
  • metin cerchez 06 Nov, 2010 15:34 cine e amnta lui cristinel deliorga unchiul lui palaz claudiu? desecretizati dosaarul de coruptie de la dna al lui deliorga -tenica operativa in mediul ambiental la monte carlo...cine ia spaga la parchetul de pe linga tribunalul constanta? cind vor fi arestati procurori ca in alte localitati? cine e acum procuror care era avocatul mafiei? rusine mafiei din justitia constanteana-cei curati cinstiti nu au loc de mafie-dar va veni vremea platii
  • beinur 06 Nov, 2010 09:20 dlor procurori scapati de adina si cristi,va strica imaginea prin colaborarea cu infractorii din jud nostru.lupta cu rau din parchete nu-i usoara,dar daca luptati binele poate invinge.
  • Andrei 05 Nov, 2010 18:55 Va framanta ca e una dintre persoanele ce are verticaliate?...sau va ingrijoreaza gandul ca are cele mai mari sanse la examenul pentru functia de prim-procuror.
  • amalia 05 Nov, 2010 18:52 Cine are probe ca dna.Prim Procuror Adjunct a inregistrat convorbirea...sa le prezinte! Si... dră.sau dle. "ANONIM", dvs. vorbiti de moralitate si decenţă? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • anonim 05 Nov, 2010 14:52 doamna procuror despre care cei de la ziar pretind ca nu stiu cine ar fi, desi nici procurorul Scaeteanu nu este o figura prea publica, este Valentina Boboc, fosta Martin. Este cea care tuseste din cand in cand si care se aude cel mai clar, cu siguranta pentru ca este cea care a inregistrat o sedinta ce nu era destinata publicului. Si este singurul procuror care se poate preta la o asemenea conduita care tine de can - can şi nu de moralitate şi decenţă. Probabil ca Valentina Boboc ar trebui să se concentreze mai mult pe învăţatul pentru apropiatul examen la care s-a înscris decât de defăimarea contracandidaţilor prin metode nedemne de calitatea de procuror. Şi totuşi, de la doamna Martin, pardon - Boboc, nu te poţi aştepta la mai mult, ţinând cont de folclorul care s-a născut de la persoana sa de când e procuror, atât despre viaţa personală cât despre cea profesională.