Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul despre Congresul PSD (document)

ro

13 Feb, 2010 05:20 2508 Marime text

geoana_nastase.jpgCongresul PSD va avea loc peste o săptămînă.

- S-au înscris în cursa pentru şefia partidului 5 candidaţi, dar numai doi dintre ei contează: Mircea Geoană şi Adrian Năstase. Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu, deşi sunt lideri importanţi ai partidului, sunt doar doi iepuraşi care fug în faţa candidatului Adrian Năstase. Iar cel de-al cincilea candidat, Alexandru Andrei, nu contează deloc în schemă.

- Este foarte probabil ca Mitrea şi Diaconescu să anunţe la începutul Congresului că îşi retrag candidaturile în favoarea lui Năstase.

- Mircea Geoană ar avea, pe hîrtie, cele mai mari şanse să cîştige aceste alegeri interne. Vezi tabelul de mai jos. Cu roşu sunt judeţele pe care mizează Geoană, cu albastru - cele ale lui Năstase, iar cu galben - cele în care voturile nu sunt clarificate.

- Cu foarte puţine excepţii, nici o filială judeţeană nu va veni cu toţi delegaţii decişi să voteze un candidat anume. Ceea ce înseamnă că la Congresul PSD se va opera cu o logică modală, nu cu una formală.

- Pentru desfăşurarea Congresului sunt două locaţii posibile: la Parlament (în varianta Năstase) sau la Romexpo (în varianta Geoană). Se va decide mîine, la CEX, locaţia finală, în funcţie de puterea de convingere a uneia dintre tabere.

- Marele Sforar, Viorel Hrebenciuc, nu s-a hotărît încă cu cine va vota. Filiala Bacău a PSD are la ora la care scriu aceste rînduri o şedinţă de partid în urma căreia am putea avea un indiciu.

- Pariul meu: aceste alegeri vor fi cîştigate de Adrian Năstase. Am cîştigat şi pariul de la Congresul PNL, deci nu încercaţi să pariaţi împotriva mea.

 

Sursa: sutu.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii