Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilat din Ponta

ro

22 Feb, 2010 00:24 2108 Marime text

pilat_din_ponta.jpgGuzganul a facut, Hrebenciuc a desfacut

La prima vedere, PSD s-a spalat pe maini de pacate * Victor Ponta pare cel tanar si curat care va renaste partidul * Daca la trecutul Congres, lupii batrani s-au separat in doua tabere prin manevra Hrebenciuc, acum ei s-au reunit tot pe mana Guzganului Rozaliu * Micul Titulescu va sta la dreapta Tatucului Ion Iliescu * The boys are back in town!

Semnalul a fost dat de retragerea lui Adrian Nastase. Intr-un prim rund, Geoana a izbutit sa se impuna la poporul PSD alegand locul de desfasurare al alegerilor - Romexpo, teritoriul lui Vanghelie. Nastase nu avea incotro. A fost semnalul ca daca va candida va pierde. A urmat jocul de glezne deloc anchilozate al Tatucului ion Iliescu, care a anuntat si el ca se va retrage din toate functiile. Asta a dat mult de gandit votantilor, iar in ziua alegerilor se inregistreaza un prim succes. Iliescu s-a impus si a castigat la vot. Asa ca nu s-a mai ales presedintele executiv. Iar Liviu Dragnea, unul dintre locotenentii lui geoana a fost scos din joc.

Au urmat retragerile lui Miron Mitrea si Radu Mazare. Ambii sustinandu-l pe Ponta. Un semn ca "ai batrani" din PSD au cazut la pace si se strang in jurul imaginii lui Victor Ponta, pupilul lui Adrian Nastase. Garantat de Ilie Sarbu. Ca atare, Cristian Diaconescu, troianul lui Geoana nu avea incotro si s-a retras si el contra unor promisiuni negociate de Viorel Hrebenciuc. La acea ora tarzie parea ca Hrebe inca mai joaca in tabara lui Geoana. De fapt a facut acelasi lucru ca la trecutul congres, doar ca atunci l-a tradat pe Ion Iliescu si asa a iesit tanarul Geoana, spre a fi manevrat de noua gasca a Guzganului.

Lovitura de teatru - Hrebenciuc anunta ca-l sutine pe Ponta. Voturile incep sa curga inspre Micul Titulescu. Pacea cu Ion Iliescu, Mitrea si Nastase a fost facuta. "Echipa de aur" a PSD intra din nou in teren si - fireste - spulbera adversarul. Tradarea lui Hrebe a fost decisiva. El izbuteste sa defecteze masinaria de vot de la PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, iar Ponta castiga la o diferenta de aproximativ 70 de voturi. Geoana e distrus. Prostanacul, lasat din brate de Hrebenciuc, pierde tot.

La o prima vedere pare ca e mare democratie in PSD. Ca lupta interna a fost una libera si ca un tanar si valoros politician a triumfat in fata altuia deja compromis. Asta ar fi culmea ca pe teritoriul lui Ion Iliescu sa fie democratie adevarata. In jurul lui Ponta, insa, s-au stran iar greii partidului. Dar negocierile continua. E loc si pentru Diaconescu, cum a fost si pentru Dragnea - noul, dar si vechiul secretar general al PSD -, dar nu si pentru Geoana si Vanghelie. Oprisan, Vanghelie si Nica raman printre cei 15 vicepresedinti - nici nu conteaza. Pare ca ar fi vorba acum de o echipa sudata, de politicieni cu experienta, care - cu Ponta in fata - vor recastiga credibilitatea PSD si vor face acum fata atacurilor de la Cotroceni. Caci pentru Traian Basescu n-a iesit cum a vrut. El l-ar fi dorit tot pe Prostanac. Si un PSD dezbinat. Abia acum incepe greul, iar daca Ponta va fi scos la inaintare, va fi bine condus. PSD e aceeasi Marie, doar c-o alta palarie. O noua palarie pentru Ion Iliescu.

Sursa: agentia.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii