Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai frumos vis

ro

09 Aug, 2011 13:01 1512 Marime text

Se făcea că eram poliţist la circulaţie şi stăteam cu radarul la intrare în Predeal. Şoferii se bliţuiau în draci, traficul mergea lin. Opresc un tip la întâmplare. "Ştiţi care este limita de viteză în Predeal?". "70 km/h", răspunde omul fericit că nu aveam cu ce să-l prind. "Şi-atunci de ce mergeaţi cu 50, doar că e maşina de radar aici?". Omul încercă să bânguie o explicaţie. "5.000 de lei amendă şi suspendarea permisului", spun eu în timp ce completam procesul verbal. "De ce?", strigă deznădăjduit omul. "Pentru că eşti prea prost, de-aia. Eşti prost grămadă şi meriţi amenda asta cu vârf şi îndesat".

Am mai oprit unul cu număr de Covasna sau Harghita, i-am dat 10.000 de lei amendă, şoferii din judeţele ălea merită mai mult. Am confiscat vreo 7-8 maşini cu număr de Prahova, în visul meu şoferii de PH nu au voie să circule pe drumuri naţionale decât cu autorizaţie specială de la ministrul Transporturilor.

Câteva zile mai târziu am fost chemat la judecătorie, prostul ăla amendat cu 5.000 de lei contestase amenda în instanţă. Judecătorul mă chestionează amabil: "Spuneţi, domnule agent, de ce aţi aplicat această amendă reclamantului?". "Onorată instanţă, mergea cu 50 la oră într-o zonă cu 70. Încetinise doar că era maşina de poliţie". Judecătorul se făcu roşu la faţă de furie. "Cum? E adevărat ce spune domnu' agent? Într-adevăr aţi circulat cu 50 la oră într-un loc cu o singură bandă pe sens şi viteză maximă permisă de 70?". Ruşinat, idiotul recunoscu fapta.

În încheierea şedinţei s-a menţionat că se dă reclamantului o amendă penală de 30.000 de lei, plus 50.000 de lei pentru sfidarea instanţei, se dispune confiscarea maşinii şi trimiterea pentru două săptămâni la carceră, cu executare imediată, în aripa puşcăriei numită "La rozeta sfâşiată".

"Să ştii că numele ăla nu e o metaforă stimabile", a urlat judecătorul la încheierea şedinţei.

www.dailycotcodac.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii