Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir "Proiectele pentru comunitati sunt ferite constient de reactii ostile"

ro

13 Jun, 2008 00:00 1139 Marime text
1213279467.jpg

Candidatul PNL pentru sefia CJC va urmari ca rezultatele activitatii sale sa satisfaca un numar mare de cetateni

Presedintele organizatiei judetene PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, este omul propus si sustinut de liberali pentru sefia Consiliului Judetean. El vine in fata electoratului cu un program axat, in principal, pe dezvoltarea judetului la standarde europene.

Uninominalul este un avantaj sau un dezavantaj pentru dumneavoastra?


Avantajele... sunt de partea comunitatii, pentru ca presedintele va trebui sa aiba un angajament moral fata de cei care il aleg in functie. Acest angajament va fi, daca vreti, garantia ca cetatenii judetului respectiv vor beneficia de programele pe care le propune candidatul la functia de presedinte. Este un avantaj pentru ca, astfel, presedintele va urmari mult mai atent realizarea programelor proprii de dezvoltare a comunitatii pe care o administreaza, intrucat va putea fi sanctionat individual de electorat pentru sincopele din activitatea sa. Uninominalul elimina jocurile de culise de pana acum si care vor exista si de acum incolo, daca presedintii vor fi alesi tot pe liste. Pentru comunitate ar putea fi un dezavantaj cand presedintele Consiliului Judetean este de o culoare politica, iar Guvernul de alta: in astfel de cazuri, unui presedinte ii va fi mai greu sa obtina sprijin financiar guvernamental pentru a-si pune in practica programul. Aceste disfunctii pot fi eliminate de oportunitatea accesarii fondurilor europene si formarea unei echipe care sa stie sa elaboreze proiecte. Dezavantajele sunt mult mai putine decat avantajele.

Ce calitati ar trebui sa aiba un presedinte de Consiliu Judetean?


Un presedinte de Consiliu Judetean este un lider. Un presedinte, un conducator, trebuie sa demonstreze abilitatea de a-i intelege si motiva pe ceilalti, sa fie capabil sa dirijeze initiativele de dezvoltare in intampinarea nevoilor oamenilor. Este necesar sa dovedeasca insusiri de administrator, in intelesul gestionarii problemelor economice si sociale particulare ale comunitatilor, dar si de orientare strategica a intregului judet.

Care ar fi principalele probleme ale judetului Constanta?


Problemele judetului sunt, de fapt, problemele oamenilor. Eu consider ca acele masuri care aduc adevarata bunastare a locuitorilor judetului se reflecta in traiul mai bun al tuturor locuitorilor.

Ce solutii propuneti?


Dezvoltarea acelor sectoare care pot produce o crestere reala, sanatoasa.

Cum veti atrage fonduri europene, avand in vedere ca CJC are debite la Uniunea Europeana?


Prin achitarea debitelor si recastigarea increderii partenerilor europeni. Fondurile europene pot fi atrase si de catre primarii sau asociatii de primarii. Primarii sunt coloana vertebrala a administratiei publice locale! Consider ca niciun proiect viabil nu poate fi elaborat si aplicat fara implicarea decisiva a primariilor. Vreau ca primarii sa devina parteneri egali in relatia cu Consiliul Judetean si, indiferent de culoarea lor politica, sa fie sprijiniti in toate actiunile de dezvoltare a localitatilor pe care le administreaza. Vreau ca primarii sa participe activ la luarea deciziilor legate de aplicarea proiectelor zonale de dezvoltare. Vom face administratie, nu politica! CJC trebuie sa devina motorul atragerii fondurilor europene nerambursabile in judet.

Cum veti pune in practica propriul program electoral, in cazul unui consiliu ostil?


Un program electoral avand ca tinta dezvoltarea comunitatilor si o schimbare in bine a nivelului de trai nu pot fi sau nu trebuie intampinate cu ostilitate. Cred ca binele public, proiectele pentru comunitati -cu finalitate in cresterea standardului de viata al locuitorilor - sunt ferite constient de reactii ostile.

Care sunt prioritatile dumneavoastra pentru perioada 2008 - 2012?


Prioritatea mandatului este exprimata in ceea ce eu numesc gestionarea banului public. Fiecare leu bine administrat urmeaza sa se regaseasca in bunastarea oamenilor. Mandatul meu se va axa pe: dezvoltarea echilibrata a tuturor zonelor judetului; dezvoltarea specificului zonal, care sa tina cont de traditii, cultura si potentialul turistic; dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare si utilitare la standarde europene, care sa favorizeze atragerea investitiilor pe intreg judetul. Ca presedinte al CJC, voi sustine crearea unor zone de dezvoltare durabila, in jurul principalelor centre urbane ale judetului. Voi initia programe in directia infrastructurii utilitare, intelegand prin aceasta ca extinderea retelelor de apa, canalizare, internet, televiziune prin cablu va fi dirijata dinspre centrele urbane spre comune, potrivit planurilor integrate de dezvoltare. Voi duce o politica permanenta de atragere a investitiilor straine pe doua mari componente: fonduri europene nerambursabile si investitii private, inclusiv prin parteneriate de dezvoltare public-private. Ca viitor presedinte al CJ, am convingerea ca sustinerea investitiilor va avea ca efect dezvoltarea pietei muncii, iar oferta locurilor de munca va fi suficienta pentru a garanta constantenilor un trai decent si posibilitatea alegerii unui loc de munca pe masura capacitatilor si dorintelor fiecaruia. Voi sustine proiectele care vor garanta pastrarea si dezvoltarea traditiilor, prin care judetul nostru sa devina un perimetru de un real interes turistic, cultural si economic pentru Europa.
Implementarea unui sistem de educatie si invatamant modern constituie garantia unui viitor prosper si stabil si este o alta prioritate a mea, ca presedinte al CJC. Vreau ca toate unitatile de invatamant din judetul nostru sa nu mai functioneze fara autorizatii si sa nu mai punem in pericol sanatatea copiilor. Prioritara pentru viitorul judetului nostru este dezvoltarea unui sistem sanitar si de sanatate care sa garanteze liberul acces al tuturor la servicii medicale de calitate. Asta inseamna ca toate zonele de dezvoltare ale judetului sa aiba spitale, unitati sanitare de interventie rapida, iar constantenii sa poata alege singuri serviciile de care au nevoie.
Voi sprijini institutionalizarea sistemului de ecologizare a judetului si voi actiona pentru unirea producatorilor agricoli, astfel incat sa aiba un cuvant in negocierile cu procesatorii. Totodata, voi sprijini producatorii pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile, pentru elaborararea si aplicarea de proiecte integrate in agricultura si voi lasa specialistii sa decida.

De ce locuitorii judetului Constanta v-ar vota pe dumneavoastra?


Sunt un om echilibrat. Un om al dialogului. Lucrez bine in echipa si urmaresc ca rezultatele activitatii sa satisfaca un mare numar de cetateni. Sunt un profesionist cu experienta in administrarea banului public. Sunt un om cu credinta in Dumnezeu!

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii