Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Consiliul Judetean

ro

08 Mar, 2008 00:00 510 Marime text

Nicusor Constantinescu, Petre Stanca, Gheorghe Dragomir, Tudorel Chesoi si Radu Comanici se vor bate sa ocupe postul de presedinte al CJC * Pe langa cei cinci si-au mai anuntat intentia Gheorghe Dontu si un conservator

Decizia parlamentarilor de a aproba amendamentul propus de PSD privind alegerea prin vot uninominal si a presedintilor de consilii judetene a creat o noua problema partidelor politice. Apropierea alegerilor locale a scos din letargie partidele politice. Dupa ce, o buna perioada de timp, au scotocit printre resursele umane pentru a identifica persoanele ce ar putea obtine macar un scor bunicel in scrutinul pentru desemnarea primarilor, liderii judeteni au de rezolvat alta problema: gasirea unui candidat, potential presedinte al Consiliului Judetean Constanta (CJC). Pana in prezent, doar trei formatiuni politice si-au stabilit oamenii pe care-i vor sustine in batalia pentru castigarea sefiei CJC. Liberalii merg pe candidatura presedintelui organizatiei judetene, deputatul Gheorghe Dragomir, cu toate ca acesta ar fi preferat sa-si prelungeasca mandatul de parlamentar. Taranistii isi vor sustine liderul judetean, Tudorel Chesoi, acesta avand experienta in administratia publica intrucat in perioada 1996-2000 a fost consilier municipal, iar urmatorii patru ani a fost consilier judetean. Daca tot si-a dorit vot uninominal, prim-vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu, are acum posibilitatea de a-si testa sustinerea de care se bucura in judet in incercarea de a-si prelungi sederea la carma CJC. O alta candidatura interesanta este cea a fostului secretar executiv al PSD Constanta, Petre Stanca. Acesta ne-a declarat ca va intra in competitie "deocamdata ca independent". Daca nu se va clarifica situatia sa din PSD, Stanca a confirmat ca nu exclude posibilitatea de a discuta cu alte formatiuni politice care ar putea sa-l sustina.

PD-L are variante

Cu toate ca a condus Consiliul Judetean timp de opt ani, presedintele organizatiei judetene PD-L Constanta, deputatul Stelian Dutu, ne-a marturisit ca nu s-a gandit la varianta de a reveni pe aceasta functie. "Avem variante. Notorietatea in judet este foarte importante. E posibil sa stabilim candidatul intr-o ora, o saptamana, oricum, in viitorul foarte, foarte apropiat", a declarat Dutu. Liderul PD-L ne-a asigurat ca oricine va candida pentru presedintia CJC nu va fi impus de la centru. Avand in vedere ca in ultima cercetare sociologica efectuata de PD-L Stelian Dutu figura cu cea mai mare notorietate in judet, nu ar fi exclus ca democrat-liberalii sa mearga tot pe mana lui.

Comanici se viseaza in biroul lui Constantinescu

Desi in popor se spune ca "lauda de sine nu miroase a bine", presedintele organizatiei judetene PRM Constanta, Radu Comanici, continua sa se creada candidatul ideal pentru orice functie. Dupa ani de zile in care a stat in umbra altor presedinti ai CJC, satul de biroul de vicepresedinte al CJC, liderul PRM tinde spre mai mult. In cazul in care Curtea Constitutionala nu va da castig de cauza contestatia pe care PRM intentioneaza sa o depuna pe tema uninominalului pentru sefia CJC, Radu Comanici isi va incerca norocul. "De ce sa nu fiu tentat de a detine functia de presedinte al CJC? Ce, nu-i de nasul meu?...Eu sunt cel mai bun", este de parere presedintele PRM Constanta. Se pare ca experientele "triste" din competitiile electorale precedente nu l-au convins pe Comanici ca alegatorii nu-l vor in functii de raspundere. La drept vorbind, nici colegii de partid nu-l mai suporta ca presedinte, insa, pentru a nu-i lua si ultima ipostaza in care poate "comanda" il lasa sa se agite...mai mult singur. Oricum, va fi interesat de urmarit in campania electorala ce va spune Comanici despre actualul sau sef, Nicusor Constantinescu, dupa ce i-a sustinut si laudat toate initiativele.

Si partidele mici vor

Chiar daca exista foarte multe voci care contesta amendamentul PSD-ului, adoptarea si punerea lui in practica ii obliga pe ecologisti sa intre in hora. Astfel, asumandu-si toate riscurile, presedintele organizatiei judetene a PER, Gheorghe Dontu, va intra in competitia pentru obtinerea mandatului de presedinte al CJC. In schimb, conservatorii au fost prinsi pe picior gresit. In conditiile in care nici pana acum nu au gasit candidatul pentru Primaria Constanta, identificarea unui potential presedinte al CJC reprezinta o noua corvoada. Ion Minca, liderul PC Constanta, a afirmat ca e nevoie sa se gandeasca pe cine vor sustine. "E posibil sa facem un sondaj de opinie in judet. Cert este ca PC va avea candidat pentru sefia CJC", ne-a asigurat Minca.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii