Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerchez "Trebuia sa lovesc in Mazare si Iorgus"

ro

05 Apr, 2008 00:00 603 Marime text

Saptamana trecuta, liderul UTMR, Metin Cerchez, a iesit la rampa cu o declaratie soc: el era candidatul surpriza pe care conservatorii il pregatisera pentru Primarie. Pe 25 martie, decizia a fost anulata pe considerentul ca i-ar fi impus lui Cerchez sa duca o campanie murdara.

Reactia liderului conservatorilor, Ion Minca, nu a fost in concordanta cu spusele lui Cerchez. Acesta a sustinut ca s-a luat in discutie candidatura, insa nu s-a decis nimic, la acel moment. Adevaratul motiv pentru care PC nu-l mai sustine pe Cerchez ar fi acela ca ex-pretendentul si-a retras adeziunea. Am incercat sa clarificam aceste aspecte prin detalierea situatiei cu Metin Cerchez.

Care a fost reactia lui Ion Minca?


De la un "carciumar", cum este el, nici nu ma pot astepta la altceva. Ca sa fie clar, am fost chemat la restaurantul "Demir", de langa Gara, de trei ori, pe 22, 23 si 24 martie, iar martori imi sunt cetateni romani, medici, nu turci, despre care poate spune ca i-am mituit. Acolo ne-am intalnit toti, Ion Minca, insotit de fratele sau, patronul de la restaurantul "Ciresica", Marian Motoc, liderul formatiunii municipale, inca doi cetateni turci de la Mangalia si Axoi Raif, care este prieten bun de-al meu si care il cunoaste pe Motoc.
Eu am semnat adeziunea pe 25 martie, la ora 9.00. Ei mi-au dat si adeziuni pentru membrii pe care ii voi aduce la fun-clubul Metin Cerchez de la PC.
Minca a jurat pe copilul sau ca el a vorbit cu Daniela Popa in legatura cu aceasta problema si ca stie toate astea. S-a dovedit a fi o mare minciuna. Eu am sa vin cu martori si nu stiu ce se va face, va fi intr-o situatie penibila.

Ce s-a intamplat, de fapt?


Mie mi-a venit acest prieten bun de-al meu, turc, Axoi Raif, care m-a intrebat daca vreau sa candidez. Initial am spus nu, daca spuneam da din start, probabil era din prima seara. Faptul ca au fost trei intalniri aici si una la Bucuresti demonstreaza ca nu ma incanta ideea de a candida. Daca doriti, va pot pune la dispozitie desfasuratorul, cu apelurile primite, sa vedeti de cate ori am vorbit cu Codrin Stefanescu. Eu ar fi trebuit sa dau in PSD la Constanta - in Mazare, si in PD-L, la Mangalia - in Iorgus, ca il avantaja pe Minca. La Bucuresti este deja facuta intelegerea intre PSD si PC, insa, si in aceste conditii, eu ar fi trebuit sa dau in Mazare. Dupa cum vedem, PC-ul joaca la doua capete: si la PSD si la PD-L.

"Sa nu o mai atac pe nevasta-sa"

Minca a spus ca a primit un mesaj de la dvs...


Eu, la ora 15.00, cand sustine el ca a primit mesajul de la mine, eram acolo. Dupa ce mi-am dat demisia, era si moral sa fac asta. Voi pune la dispozitie desfasuratorul de la firma de telefonie mobila, pentru ca cei interesati sa vada data si ora la care am primit apelurile de la Motoc. Poate retracteaza ca m-am intalnit cu el (n.r Minca) si cu nevasta-sa la Irish Pub, atunci, in plin scandal al fraudarii extragerii loto... atunci de ce m-au chemat?! Asta este o continuare a acelui atac. M-a invitat el cu sotia sa, probabil vroiau sa ma mituiasca, dar, pentru faptul ca m-au chemat intr-un loc public, nu au mai spus nimic. Motivul: sa incetez cu atacurile la adresa sotiei. Au dat de inteles ca ma vor mitui daca nu voi sta cuminte. In afara de sotul sotiei, ce mare valoare politica este Minca? Daca nu era asociat cu numele sotiei, cu nunta si cu nasii...

Cui ati depus adeziunea?


Adeziunea am depus-o la Marian Motoc, din ordinul lui Minca. Eu sunt obligat acum sa ma duc sa-mi inregistrez demisia, ca poate eu vreau sa ma inscriu in alt partid. Faptul ca adeziunea nu mi-a fost data inapoi denota ca nu sunt oameni de incredere. Daca ei nu vor sa-mi dea adeziunea, eu voi face plangere penala pentru fals si uz de fals. Apoi pot gestiona situatia cum vor ei, imaginea lor, oricum, e tandari. Toate fosilele de la Ministerul de Interne se aduna la PC. Probabil vor sa-si impuna prin metode securisto - comuniste candidatii, dar nu vor reusi.

Detineti informatii despre Mazare si ceilalti candidati...


Normal ca le am, cunosc mai multe, am facut parte dintr-o comisie de siguranta nationala, am avut acces la mai multe documente secrete. Am informatii compromitatoare, referitoare la absolut toti candidatii, insa nu le voi dezvalui. Uitati ca eu am fost in campanie impotriva lui Mazare si am dat in el cand nimeni nu dadea? In functie de cum va evolua campania electorala, am sa dezvalui sau nu acele informatii pe care le am.

Ati lucrat la "Contrast", alaturi de Mazare? De ce nu ati continuat colaborarea cu echipa lui?


Eu am pregatit oameni de la echipa "Contrast" care au ajuns nume mari. In schimb, TV Neptun eu l-am facut. La inceput se numea "Soti", era o societate pe actiuni si functiona la Bucuresti, Brasov, Timisoara. Un SRL, "Soti Cable" SRL a inghitit SA-ul, lucru care contravine oricarei legislatii europene. Am facut plangere penala, la data respectiva, la Florescu, era seful investigatiilor de frauda pe tara, care era de fapt seful lui Ion Serban, fostul sef al Politiei Economice, cel care a cumparat TV Neptun. Ei erau colegi de banca in scoala de politie, iar eu i-am facut plangere. Ca sa imi inchida mie gura, ca dadeam in ei, Serban a cumparat postul de la Soti Cable si apoi i l-a vandut lui Mazare. M-au dat afara atunci, a fost un proces pe care l-am pierdut, inclusiv recursul a fost respins, si pe penal, si pe civil, ca fiind nefondat.

Despre noul candidat pentru Primaria Constanta din partea PC?


Daca in patru luni nu au gasit un candidat, este putin probabil ca intr-o saptamana sa rezolve acest aspect. Si daca il vor rezolva, probabil va fi o nulitate, ca si la Ovidiu, pe care il vor baga la inaintare ca sa obtina voturi, iar apoi, in turul doi, vor merge sa faca aliante... Asta-i politica lor de santaj.

In opinia dvs, ce procente va obtine PC la alegerile din iunie?


Ei viseaza la 5%. Probabil stiau ca eu pot lua aceste cinci procente. Daca Martin a scos la europarlamentare 3%, Minca, la Mangalia, va scoate 0,03%. Pe de alta parte, Motoc si Giuglea sunt frustrati ca au fost dati afara din PSD si trebuie sa isi regleze conturile cu Constantinescu. PC nu va mai intra la guvernare decat prin alianta, daca nu, va disparea de pe scena politica. Daca va face alianta, santajand prin Antena 1, 2 sau 3, atunci va intra din nou, dar nu ca doctrina a partidului.

Veti mai candida? Cum vedeti traseul dvs. politic?


Nu stiu, nu cred, pentru mine era o evaluare a potentialului electoral la Constanta. Metin Cerchez nu a vrut nicio clipa sa candideze la primarie. Ei au stiut sa-si mascheze foarte bine intentiile, iar eu nu sunt un om atat de usor de pacalit.
In legatura cu traseul meu politic... deputat si atat. Asta stiu sa fac, am avut momente cand nu am mai vrut sa intru in politica, insa viata politica este ca un drog.

Ce preconizati pentru aceste alegeri?


Turul doi se va desfasura la Primarie, intre Radu Mazare si Dorel Onaca, iar la Consiliul Judetean, lupta se va da intre Nicusor Constantinescu si Stelian Dutu.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii