Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:06 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu – “Pilonii pe care se axează programa PMP pentru alegerile de pe 11 decembrie natalitate, educație și sănătate”

ro

06 Dec, 2016 12:45 1094 Marime text
Traian Băsescu a organizat o conferință la Palatul Parlamentului pentru presa locală dințară, în cadrul căreia președintele Partidului Mișcarea Populară a punctat mai multe aspecte care vizează obiectivele partidului după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cele mai importante probleme cu care se confruntă România sunt pilonii pe care se axează programa PMP pentru alegerile de pe 11 decembrie: natalitate, educație și sănătate.

Traian Băsescu consideră că România trece printr-o perioadă critică din cauza faptului că populația este în continuă scădere. Niște date aduse la cunoștință de către liderul PMP arată că până în anul 2050, populația României va scădea până la 16,5 milioane de locuitori. În privința sănătății, Traian Băsescu a punctate un defect pe care îl vede în sistemul sanitar din România – ignorarea pacientului. În ceea ce privește educația, președintele PMP a prezentat cifrele din rapoartele Institutului Național de Statistică, din care rezultă că aproape 20% din elevii români sunt analfabeți funcționali, mai exact acest aspect înseamnă că aceștia pot citi un text, dar nu îl înțeleg.

Unificarea României cu Republica Moldova, prioritate PMP

Un alt subiect atins de președinte în discursul său a fost reunificarea României cu Republica Moldova, proiect pe care PMP și-l asumă în totalitate. Traian Băsescu a vorbit despre înființarea Ministerului Reunificării dar și despre românizarea Republicii Moldova.Preşedintele PMP, Traian Băsescu, consideră că unificarea Republicii Moldova cu România este un obiectiv de ţară realizabil şi că va avea loc în cinci-şase ani.El a adăugat că PMP nu consideră acest obiectiv de ţară "exagerat sau populist", ci mai degrabă vede în unificare "o necesitate istorică", care se poate realiza în baza articolului 1 din Actul final de la Helsinki (1975), care stipulează că frontierele statelor nu pot fi modificate prin forţă, ci numai în baza unor acorduri politice. Totodată, Băsescu a explicat faptul că, pe teritoriul Europei, au existat exemple de aplicare a respectivului articol din Actul final de la Helsinki - unificarea Germaniei sau apariţia statelor Cehia şi Slovacia prin modificarea frontierelor Cehoslovaciei.

La Constanța, Băsescu nu a pierdut niciodată alegerile

Puternic legat de Constanța, preşedintele PMP, Traian Băsescu a subliniat că întotdeauna a beneficiat de votul constănțenilor și a cerut electoratului de la malul mării să mizeze pe candidații propuși de Partidul Mișcarea Populară: Dorel Constantin Onaca pentru Senat și Robert Turcescu și Magda Bistriceanu la Camera Deputaților.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii