Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:35 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 2.000 de poliţtişi constănţeni, la datorie pe data de 11 decembrie

ro

09 Dec, 2016 14:25 887 Marime text
 
Poliţia Română a luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor. Duminică, 11 decembrie, peste 24.000 de poliţişti vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale, iar în județul Constanța peste 800 de polițiști vor fi prezenți la datorie. De asemenea, Poliţia Română va desfășura activități, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Tot duminică, la nivelul județului Constanța peste 2.000 de cadre ale M.A.I. (polițiști, jandarmi, cadre I.S.U., polițiști de frontiera, de la Pașapoarte, D.R.P.C.I.V., de la Imigrări) și polițiști locali vor fi prezenți pentru asigurarea bunei derulări a procesului electoral.
 
Informații pe care trebuie să le cunoașteți
: Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă. Puteți vota între 07.00 și 21.00. Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege. Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii