Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Möth - „Voi iniţia proiectul de lege privind eliminarea imunităţii parlamentare!“

ro

08 Dec, 2016 11:07 2723 Marime text
 

Care sunt discuţiile pe care le aveţi cu cetăţenii judeţului Constanţa?

Corneliu Möth: Simt dezamăgirea faţă de clasa politică, simt cum constănţenii şi-au pierdut speranţa că se mai poate face ceva. Acest lucru se întâmplă pentru că, în ultimii 26 de ani, nu a existat niciodată o persoană implicată în politică să ştie, să cunoască într-adevăr cum ar putea face un oraş defavorizat să ajungă din punct de vedere economic egal cu un oraş din occident. Este greu după 26 de ani, cu politicieni cărora nu le-a păsat, să vin eu şi să spun că mie îmi pasă sau că eu pot. De aceea, este important, mai mult ca niciodată, ca mass-media să înţeleagă repede ce vrea Corneliu Möth să facă pentru Constanţa şi să fie de partea mea.

Cine este Corneliu Möth? O scurtă prezentare profesională, experiență politică...

Corneliu Möth: Corneliu Möth este o persoană care a reuşit. Nu a existat niciun proiect de care să se apuce şi pe care să nu-l finalizeze cu succes. Sunt de profesie inginer, economist, iar cea mai mare satisfacţie a mea este atunci când văd realizările.
 
Primul meu proiect din România a fost Băneasa Bussines Technology Park. A fost primul proiect de clădiri - birouri clasa A+ din România, cu un buget cotat la 40.000.000 de euro şi realizat de mine cu 35.000.000 de euro la calitate superioară.
 
Am realizat în România proiecte de peste jumătate de miliard de euro. Am adus companii în România, concerne din domenii diferite, care actualmente contribuie la dezvoltarea economiei româneşti.

În general, românii sunt tentați să își părăsească țara pentru oportunitățile din Vest. De ce ar vrea un român stabilit deja de mult timp în Vest să revină în România?

Corneliu Möth: Deoarece toţi românii din diaspora îşi doresc să vină acasă. Toţi îşi doresc o Românie cu un nivel de trai cel puţin la fel de bun ca acolo unde au plecat. Dar nu mai găsesc încrederea şi susţinerea în sistemul politic actual. România, Constanţa reprezintă o provocare. În momentul în care municipiul Constanţa va ajunge de talia unui oraş ca Viena, atunci toată expertiza pe care am dobândit-o în ani de studiu şi muncă va fi încununarea cu succes a carierei mele.
Vă spun acum, ferm: toate proiectele pe care le am pentru Constanţa vor fi finalizate în opt ani de mandat. Iar la finalul celor opt ani voi fi singurul parlamentar din România din ultimii 26 de ani care va sta cu dumneavoastră şi va da acelaşi interviu şi nu-i veţi reproşa nimic. Sper că nici eu mass-mediei.

Vorbiți de schimbare. Pentru constănțeni și pentru români, în general, schimbarea este termenul folosit în toate discursurile publice ale formațiunilor politice, cu precădere în ultimii ani. Ce înțelege Corneliu Möth prin schimbare?

Corneliu Möth: Nici unul din cele 10 proiecte din programul meu nu poate funcţiona unul fără altul. Schimbarea în România, cu ajutorul Uniunii Europene, o voi face în toate ramurile pe care le-am punctat în programul meu. Primul proiect pe care îl voi iniţia va fi cel referitor la sistemul de termoficare. Acesta va avea ca rezultat înjumătăţirea costurilor la întreţinere pentru toţi cetăţenii. Mărirea pensiilor şi salariului minim pe economie, educaţia şi sănătatea sunt priorităţile mele, urmate de multe altele.

Ne-ați vorbit și despre oportunitățile județului Constanța, pe care le cunoaștem cu toții. De ce nu au fost acestea exploatate până acum și cum intenționați să le valorificaţi?

Corneliu Möth: Răspunsul la această întrebare este simplu. Nu s-a vrut! Aici, administraţia actuală şi-a dorit ca cetăţeanul constănţean să fie sărac, să fie dependent de ajutoarele sociale, să-l ţină preocupat, să-şi facă griji pentru ziua de mâine şi să nu aibă timp sau curaj să se uite la actele mafiote întreprinse de decidenţii politici. Cum vă explicaţi că un oraş cu potenţialul Constanţei (turism, port, autostradă, aeroport) sărăceşte de la un an la altul? Începând cu 12 decembrie 2016, veţi vedea cum poate fi valorificat acest potenţial uriaş de dezvoltare al Constanţei.

În 27 de ani, politica din România și-a arătat nu doar limitele, ci și multiplele sale părți negative. Ce l-ar motiva astăzi pe un tânăr să se implice activ în această zonă? Să ne folosim și de exemplul Corneliu Möth.

Corneliu Möth: Am răspuns la prima întrebare. Pot, am expertiza necesară şi ştiu exact cum să o fac. Iubesc Constanţa, iubesc România şi îmi doresc să aduc expertiza mea aici, în ţara mea.

Ați invocat, la un moment dat, și „ancora de stabilitate”. Poate fi aplicabil principiul meritocrației? Cum poate un candidat independent, eventual viitor senator independent, să aplice acest principiu?

Corneliu Möth: În momentul în care m-am hotărât să mă implic în dezvoltarea economică a judeţului Constanţa, am ştiut că voi fi acea ancoră de stabilitate. Vă spun doar un lucru: la final de mandate, veţi vedea o altfel de Constanţă!
Nu uitaţi: sunt un român cu inima în România, dar care gândeşte şi are consecvenţa germană. Numai o persoană care gândeşte la fel ca un investitor străin şi iubeşte România ca un român poate face sustenabilă dezvoltarea Constanţei, dezvoltarea României.

Ajungeți senator. Ce veți face în prima zi de mandat?

Corneliu Möth: Voi iniţia proiectul de lege privind eliminarea imunităţii parlamentare!          

Manifest

Dragi cetăţeni,
Văd pentru voi, aud pentru voi, vă ofer expertiza şi networkingul meu, prin care va veni bunăstarea. Vom avea dreptul, pe 11 decembrie, să hotărâm soarta acestui judeţ şi a României.
Vă întrebaţi, poate, cum ar trebui să fie viitorul ţării noastre? Grijile voastre despre viziunea noastră comună, ceea ce trebuie să vedeţi dumneavoastră zilnic când deschideţi televizorul, radioul, şi simţul răspunderii, le veţi aduce cu voi în ziua votului, pe 11 decembrie, iar această acţiune ne va uni pe toţi!
 
Eu, Möth Ioan Corneliu, candidat independent la Senatul României, sunt direct răspunzător în faţa dumneavoastră, nu faţă de partidele şi interesele politice, ci cu singurul interes faţă de naţiunea română, în spaţiul european cu viziune globală. Sunt sigur că dumneavoastră vă gândiţi, ca şi mine, la viitorul nostru şi vă întrebaţi: încotro?
 
Simplul fapt că dumneavoastră existaţi, că vedeţi şi auziţi împreună cu mine, dovedeşte că judeţul Constanţa şi România încă mai pot să spere, că mai avem femei şi bărbaţi în ţara aceasta care gândesc schimbarea! Ce voi face în numele dumneavoastră o să vă arate că eu sunt un român ce îmi fac gânduri ca dumneavoastră, ce am suferit ca dumneavoastră, dar care poate trece cu bine peste toate, aşa cum veţi reuşi şi dumneavoastră! Pentru că, dragii mei, dacă vom mai amâna, vocea noastră se va auzi prea târziu, pentru că o să treacă ziua alegerilor fără noi, şi dacă se va întâmpla aceasta, atunci va pieri şi ţara noastră. Dar dacă noi ne unim forţele, atunci vom putea să aducem schimbarea! Imediat, şi în orice fel vom face, dacă va trebui imediat sau mâine să ne luăm rămas bun de la sistemele vechi, partidele fără viziune: PSD nu e sustenabil prin programul economic, nu sunt bani pe cât cuprind în viziunea lor, PNL nu are program economic!
 
Oricum ar fi, trebuie să ne exploatăm şi să folosim şansa de schimbare! Este bine că reuşim împreună! Suntem atât de mulţi oameni cu entuziasm şi implicare în schimbare! Cei care mă vedeţi şi auziţi aici, sunteţi împreună cu mine la locul potrivit! Fiecare cuvânt aici este adevăr.
Noi putem şi trebuie să învăţăm că ultimii 27 de ani nu au fost decât viziunea partidelor, noi avem puterea să ne modelăm viitorul, noi trebuie să trecem peste aberaţiile trecutului şi ale partidelor!


 
Totul va fi bine, împreună cunoaştem calea! Încrederea este cheia. O să vă explic acordurile cu realitatea Constanţei şi a României pe care o recunoaştem cu toţii: corelaţia dezvoltării şi bunăstării societăţii noastre corespunde cu insuficienţa componentelor vechiului sistem care a fost impus intracircular. Perioada de revenire este deja depăşită.
 
De aceea va fi mai bine, va fi dezvoltare şi bunăstare, cu noi cei care ne implicăm!
Unele lucruri în această ţară se vor schimba! Lăsaţi-mă să încep!
 
Mai departe, mai bine şi, înainte de toate, mai liberi!
Şi vă rog: gândiţi-vă la ţara noastră, aşa cum v-o doriţi cu adevărat, cum o merităm cu toţii şi cum va trebui să înflorească! Şi vă întreb, vă rog, uitaţi-vă în ochii mei: vreţi să devină această ţară a noastră?
Vă mulţumesc pentru încrederea dumneavoastră! 
Mergeţi la vot pe 11 decembrie, este ziua voastră în care decideţi!

Votaţi Ioan Corneliu Möth, candidat independent la Senat, poziţia 12 pe buletinul de vot,  pagina 4!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii