Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece grădinițe cu program prelungit vor rămâne deschise pe durata verii la Constanța

ro

24 Jul, 2013 18:46 4570 Marime text
Constănţenii care nu au cu cine să îşi lase copiii pe perioada verii, atunci când ei sunt la serviciu, pot alege grădiniţele cu program prelungit, deschise inclusiv în luna august. Condiția este ca cel mic să fie deja înscris la grădiniță.
„În luna iulie vor fi disponibile 10 grădinițe cu program prelungit, iar în august, vor fi deschise 9 astfel de grădinițe.” a declarat Irinela Nicolae, inspector de specialitate ISJ Constanța.
Cei mai câștigați sunt părinții care știu că au unde să își lase în siguranță copilul. De la an la an numărul părinților care apelează la grădinițe și pe timpul verii este într-o continuă creștere. Un alt avantaj este că părinții nu plătesc taxe în plus în timpul verii. Chiar dacă vor avea porțile deschise și pe timpul verii grădinițele vor fi puse la punct la începutul anului școlar.
„În luna iulie avem deschis. Din 360 de părinți 80 au dorit înscrierea copiilor la grădinița de vară și mai avem un număr de 12 copii de la grădinița Căsuța de Turtă Dulce, urmând ca în luna august copiii noștri să meargă acolo. Noi avem deja lucrările de pregătire ale grădiniței pentru noul an școlar, zugrăvim 5 clase, cumpărăm pătuțuri.” a afirmat Dumitrescu Tania, director grădinița Amicii.
În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care au aceleaşi activităţi ca în timpul anului şcolar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii