Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala de șoferi mai scumpă

ro

16 Jun, 2014 22:00 2982 Marime text
Prețuri mai mari de la 1 iulie la școlile de șoferi. Instructorii auto nu vor mai avea voie să aibă mai mult de șapte cursanți pe lună, astfel că vor fi nevoiți să dubleze prețurile pentru a putea continua activitatea.

Ministerul Transporturilor dorește să limiteze numărul de ore pe care un instructor auto le poate desfășura într-o lună. Măsura vine ca urmare a unor controale care au avut loc la nivelul școlilor de șoferi. Au fost găsiți instructori care au avut și 600 de cursanți pe an, ceea ce a ridicat numeroase întrebări cu privire la corectitudinea desfășurării cursurilor practice.

„Șapte cursanți înseamnă un venit net de 1.100 lei pe lună, care include și întreținerea vehiculului. Nu se poate trăi. Sunt taxe, sunt cheltuieli foarte mari, iar activitatea ar deveni subfinanțată”, ne-a declarat Bectemir Daniar, reprezentant Federația Națională a Formatorilor Auto din România.

Limitarea de la 1 iulie a numărului cursanților se va realiza prin introducerea unui registru unic al cursanților. Astfel, reprezentanții din Transporturi vor avea evidența tuturor instructorilor auto, dar și al celor care vor să devină șoferi. Și la nivelul județului Constanța au avut loc mai multe controale amănunțite ale școlilor de șoferi, iar în urma lor, activitatea mai multor instructori a fost suspendată.

„Se controlează actele, documentele, caietul cursantului, foaia de parcurs, etc. Aceste documente nu influențează în niciun fel pregătirea sau ridicarea nivelului de pregătire a cursanților”, a precizat Bectemir Daniar, reprezentant Federația Națională a Formatorilor Auto din România.

Sindicatele doresc să oprească noua inițiativă de limitare a numărului de ore. Ei au reușit în urmă cu aproximativ două luni blocarea legii prin care erau obligați să își echipeze mașinile cu sisteme de monitorizare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii