Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, refuză cele 3 procente din acțiunile Administrației Portuare (video)

ro

23 Oct, 2012 15:05 2357 Marime text
litoral_tv_sigla.jpgDeputații PSD din Constanța au depus vineri la Camera Deputaților un proiect de lege ce prevede ca 55% din acțiunile Administrației Portuare deținute de Ministerul Transporturilor să revină administrațiilor locale din Constanța. Astfel, Consiliului Județean i-ar reveni 15%, municipiului Constanța 31%, orașului Năvodari 3%, localitatea Agigea ar urma să primească patru procente, iar Mangalia doar două. Mai mult, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, este cel care a lansat ideea conform căreia acțiunile ar trebui să le revină administrațiilor publice care dețin pe teritoriul localității lor un port. Edilul se declară indignat de repartizarea făcută, pentru că nu au fost consultați și reprezentanții acestor localități.

Edilul consideră că fiecare autoritate publică ar trebui să administreze portul aferent localității pe care o reprezintă. În acest fel, ar crește concurența și implicit dezvoltarea portului.

În cazul în care proiectul legislativ va fi votat în varianta actuală, muncipiul Constanța va deține pachetul majoritar de acțiuni, respectiv 51 de procente. În acest moment, Fondul Propietatea deține 20% din acțiuni, municipalitatea Constanța 20%, iar Ministerul Transporturilor 60% din acțiuni.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita

Sursa: Tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii