Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără de 23 de ani poartă o luptă contra cronometru pentru viaţă (video)

ro

15 Mar, 2013 08:28 2175 Marime text
La o vârstă la care alți tineri își fac planuri de viitor, Camelia Rusu se luptă să traiască. Tânăra a fost diagnosticată cu o boală cruntă, leucemie acută mieloblastică. Doctorii nu îi dau nicio șansă la viață, dacă nu face urgent un transplant de măduvă, operație foarte costisitoare pe care familia nu o poate suporta. Alături de ea se află prietenii care încearcă să strângă suma necesară. Aceștia au mediatizat povestea Cameliei în speranța că oamenii cu suflet vor veni în ajutorul tinerei. Eforturile lor nu au rămas fără ecou. Multe nume cu rezonanță din showbiz-ul autohton au răspuns pozitiv și vor participa la un eveniment caritabil organizat în Capitală săptămâna viitoare. O acţiune asemănătoare va avea loc și la Constanța, pe 28 martie.

Până în mai 2012, Camelia avea o viață frumoasă, era înconjurată de prieteni și familie și își făcea planuri de viitor alături de iubitul ei. Viața tinerei a luat însă o întorsătură dramatică. Totul a început de la o banală infecție la măsea, după care i-au apărut pe corp pete roșii şi vânătăi. Nicio secundă nu s-a gândit că ar putea fi ceva grav așa că a preferat automedicația. Un control amănunțit a pus-o în fața unui diagnostic necruţător… leucemie în stare avansată.

Părinții, rudele și prietenii au fost devastați de veste dar în ciuda dramei prin care trece, Camelia și-a păstrat zâmbetul pe buze. Chiar dacă în unele zile tratamentul cu citostatice îi provoacă stări de rău, tot ea este cea care îi încurajează pe apropiați, spunându-le că totul va fi bine.

Timpul nu este de partea Cameliei şi fiecare zi fără transplantul de măduvă îi înrăutățește starea de sănătate. Dcaă se va strânge si suma necesară, 150.000 de euro, intervenția va avea loc în Italia. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea unei vieți. Cei care doresc să fie alături de Camelia Rusu pot dona bani în conturile:

Raiffeisen Bank- Lei RO98RZBR0000012840362

Raiffeisen Bank- Euro RO53RZBR0000014972844

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Brinzaru



Sursa: tvlitoral.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii