Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:08 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă probă, alte emoții

ro

22 Aug, 2013 19:24 907 Marime text
Emoțiile continuă pentru absolvenții de liceu. Astăzi au susținut ultima probă orală, cea de evaluare a competențelor digitale. Pentru mulți dintre ei, această proba nu a fost grea, mai ales că majoritatea timpului și-l petrec în fața calculatoarelor. La Constanța, examenul s-a desfășurat fără incidente.
“Pentru susținerea probei de evaluare a competențelor digitale, s-au înscris 621 de candidați. Proba se desfășoară în perioada 22-23 august, iar rezultatele acestei probe vor fi afișate mâine, după finalizarea probei”, a declarat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.
Testarea s-a desfășurat în laboratoarele de informatică ale centrelor de examen. Candidații au fost asistați de doi profesori de altă specialitate.
“Nu este o probă foarte dificilă, după părerea mea. N-ar trebui să aibă emoții mari, ar trebui să se și descurce […] sunt lucruri minime, cerințe minime, pe care ei ar trebui să le satisfacă”, a declarat Geantă Ana Maria, director Liceul Tehnologic ”Lazăr Edeleanu”, din Năvodari.
Durata examenului a fost de 90 de minute și doar în primele 30 de minute de la primirea subiectelor elevii au avut acces la internet. Pentru unii dintre ei, proba a fost ”floare la ureche” mai ales că își petrec cea mai mare parte a timpului liber în fața calculatorului. Pentru alţii, în schimb, a fost cam…dificilă.
Următoarele examene sunt programate astfel:
- 26 august - Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
- 27 august - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
- 28 august - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
- 30 august - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
- 2 septembrie - Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
- 3-4 septembrie - Rezolvarea contestaţiilor
- 5 septembrie - Afişarea rezultatelor finale
Elevii au fost supravegheați în permanență de camerele video instalate în sălile de examen.

Ti-a placut articolul?

Comentarii