Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Măsuri tot mai dure pentru absolvenții de liceu!

ro

27 Aug, 2013 16:16 1833 Marime text
Inspectorul Școlar General Răducu Popescu susține inițiativa Ministrului Educației Remus Pricopie de a dota sălile de examen nu doar cu camere video ci și audio. Măsura va fi luată pentru diminuarea tentativelor de fraudare ale examenului de Bacalaureat.
De la an la an crește numărul elevilor care sunt prinși cu fițuici la examenul de Bacalaureat și sunt eliminați din sălile de clasă. Pentru a preveni încercările de fraudare, au fost montate camere de supraveghere. Degeaba însă… Tot există absolvenți care au încercat să copieze. De aceea, pentru anul școlar 2013-2014 , Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că intenționează ca sălile de examen să fie supravegheate nu doar video, ci și audio.
"Am discutat despre posibilitatea de a avea și înregistrare audio din sală. Încă nu am luat o decizie, o să vedem până la sfârșitul acestei saptamani.", a declarat Remus Pricopie în urmă cu două zile.
Inspectorul Școlar General Răducu Popescu susţine iniţiativa şi crede că în acest fel ar exista un mai bun control asupra a ceea ce se întâmplă în sălile de examen.
“Aceste înregistrări pot fi folosite pentru lămurirea clară a oricăror situații [...] că sunt în favoarea sau în defavoarea cuiva este mai puțin important. Dacă metodologia ne permite, chiar dacă la momentul respectiv nu va fi prevăzută, vom introduce și această nouă dimensiune”, a declarat Răducu Popescu, Inspector Școlar General, ISJ Constanța.
În ce proporție va da roade măsura dacă va fi implementată și cât de afectați vor fi elevii vom vedea anul viitor, în prima sesiune a examenului de Bacalaureat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii