Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi puşcaşi marini americani de la Mihail Kogălniceanu au devenit eroi

ro

08 May, 2012 20:07 2070 Marime text

litoral_tv_sigla.jpgMai mulţi pușcaşi marini americani de la Mihail Kogălniceanu au devenit eroi pentru o familie de români care s-a prăbuşit cu maşina într-o râpa de pe Valea Prahovei. Militarii le-au sărit oamenilor în ajutor şi recunosc modeşti că în orice altă situaţie ar fi reacţionat la fel.

Incidentul a avut loc pe Valea Prahovei, în zona Posada. O mașină în care se afla o familie cu doi copii a plonjat 200 de metri într-o râpă. Numai norocul a făcut ca în acel moment să treacă pe acolo o mașină cu soldați ai Marinei Americane de la baza Mihail Kogalniceanu din Constanta. Dotați cu truse medicale de prim ajutor, aceștia au coborât în prăpastie pentru a salva victimele. Fără intervenția lor, însă, totul s-ar fi transformat într-o tragedie.

Cei 11 militari americani participau la un Eco-Maraton la Moeciu de Sus. Cathy, Gary si Jim sunt doar trei dintre aceștia. Întrebată cum s-au desfășurat evenimentele, Cathy Canady, care este paramedic a declarat că a știut imediat cum să acționeze.

Maiorul Gary Jacobs si Capitanul Jim Floods erau pe locurile din față ale mașinii. Ei sunt primii care și-au dat seama că ceva grav s-a întâmplat. Alături de colegii săi, căpitanul Jim Floods nu a stat pe gânduri și a acționat.

Ulterior la locul accidentului au ajuns și angajații Inspectoratului pentru situații de urgență. Recuperarea victimelor a fost, însă, extrem de dificilă. Tatăl și cei doi copii au fost scoși cu usurință din mașină, dar militarii americani si pompierii s-au chinut minute în sir să o scoată pe mamă dintre fiarele contorsionate. Intrebați ce ar fi făcut diferit, americanii răspund zâmbind:

După aceea au fost salvate de militarii americani, victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Redactor: Raluca Damian

Sursa: Tvlitoral.ro 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii