Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Ziua Internaţională a Autismului a fost marcată și la Constanţa

ro

02 Apr, 2014 18:12 2120 Marime text
Ziua Internaţională a Autismului a fost marcată la Constanţa printr-un marş la care au participat peste 200 de oameni. Autismul poate fi tratat în cele mai multe cazuri, dacă este descoperit la timp. Părinţii sunt cei responsabili când vine vorba de dezvoltarea copilului.
 
“Este o tulburare de dezvoltare. Dacă micuțul face terapie încă de la o vârstă fragedă, 2-3 ani, această problemă poate fi compensată astfel încât persoana este recuperată pentru societate și familiei.” a declarat Steluţa Daie, şeful Centrului de Zi pentru Copii cu Autism Constanţa.
 
Din păcate ajutorul pe care statul român îl acordă copiilor bolnavi de autism este insuficient. Cu cât gradul maladiei este mai mare, cu atât tratamentul devine mai costisitor. Neajutaţi de către stat, părinţilor le revine ingrata postură de a lupta pentru viaţa copiilor.
 “Putem spune că sunt marginalizați și asta din cauză că nu în toate școlile li se acordă atenția cuvenită. Nici statul nu le acordă vreun ajutor.” a spus Petre Dinică, directorul DGASPC.
 
Acţiunea a fost organizată de Direcţia pentru Protecţia Copilului în parteneriat cu alte fundaţii care se ocupă de cazurile de autism. Marşul a început în faţa instituţiei şi s-a încheiat la Prefectura din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii