Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Un nou parc la Năvodari

ro

03 Oct, 2014 16:01 2567 Marime text
Noul parc din oraş, construit la vest de Bulevardul Năvodari a ajuns la 90 % din stadiul de construcţie. Spaţiul de recreere a fost realizat prin renovarea a două parcuri existente şi extins de-a lungul mai multor kilometri. El este dotat cu noi spaţii de joacă, foişoare de lemn, alei pietonale, piste pentru biciclişti şi chiar cu aparatură pentru fitness urban.
“Noi am gândit parcul acesta de la strada Mării până la strada Câmpului. De fapt, acest parc este tăiat de mai multe străzi; sunt patru compartimente. În fiecare compartiment, am gândit ca să fie unele locuri de joacă apropiate de locuințe pentru ca rudele și bunicii să îi supravegheze ușor, chiar din balcon, pe copiii aflați în parc”, ne-a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
Investiţia este una minimă din partea Primăriei Năvodari care a realizat proiectul în mare parte pe finanţare europeană.
“2% reprezintă aportul pe care orașul Năvodari îl are în proiectul acesta, restul de 98% fiind sume nerambursabile. Este un aspect important, pentru că, dacă vii să faci o evaluare, vei vedea că, prin intermediul unei contribuții de 30.000 sau 40.000 de lei, realizezi un parc de 2,7 milioane lei”, a afirmat Adrian Constantin, şef Serviciu Achiziţii Publice.
Parcul este situat la vest de Bulevardul Năvodari şi este dotat cu noi spaţii de joacă, foişoare de lemn, alei pietonale, piste pentru biciclişti şi ca o noutate pentru judeţul Constanţa, cu aparatură pentru fitness urban. Năvodărenii sunt încântaţi de noile realizări.
„Este super. Îmi pare foarte bine că s-a făcut. Avem și noi unde merge cu copiii. Cei mici se joacă și sunt mai bucuroși decât noi”, ne-a spus un părinte.
„Foarte frumos. Au și copiii unde să alerge, să se joace. Ei își consumă energia, pentru că au mai multă decât noi”, ne-a spus o bunică aflată cu nepotul în noul parc din Năvodari.
În aproximativ o săptămână se preconizează că parcul va fi finalizat. Valoarea totală a proiectului este de 2,7 milioane lei.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii