Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Programul “ARC” inaugurat la Sulina (galerie foto)

ro

27 Jun, 2014 10:42 2579 Marime text
Programul de tabere “ARC” a fost inaugurat, joi, la Sulina în prezența ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni. Cei aproximativ 200 de tineri aflați în tabără au pregătit un program artistic special. Tinerii provin din afara granițelor, din țări precum Republica Moldova, Albania, Israel, Macedonia și chiar Canada.
Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, a avut parte de o primire plină de viață și distracție, făcută de cei aproape 200 de tineri aflați în tabăra Sulina. Apoi, oficialul și-a amintit de zilele în care mergea el însuşi în tabere și a pus mâna pe microfon, apoi a încins o horă împreună cu tinerii. În tabăra de la Sulina, tinerii au multiple modalități de petrecere a timpului. Chiar dacă au prins și vreme cu ploaie, ei nu s-au plictisit. Unii dintre ei nu sunt la prima experiență de acest gen, pentru că românii arată că se pot distra indiferent de țara în care trăiesc. Iar tabăra din Sulina este cadrul perfect pentru a demostra acest lucru. De ce? Pentru că și în acest an organizatorii le-au pregătit tinerilor români de pretutindeni o paletă largă de programe educative: cursuri de orientare, ateliere în diverse domenii, excursii, discotecă și foc de tabără. Un atu important îl reprezintă socializarea permanentă între tinerii de acasă și cei români veniți din toate colțurile lumii.
În acest an, programul guvernamental ARC se va desfășura doar la Sulina, din cauza restricțiilor bugetare. În acest sens, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni și-a exprimat speranța că taberele pentru românii de peste hotare să continue și pe viitor. “Din păcate, anul acesta putem organiza doar tabăra de la Sulina. Chiar dacă este singura tabără, după cum puteți vedea, tinerii se simt minunat. Acest proiect derulat prin PHARE este un proiect ministerial bun și el va continua, indiferent de culoarea politică pe care o va avea orice ministru care va veni după mine”, ne-a declarat Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni. La deschiderea oficială a programului de tabere ARC, ajuns la cea de-a VI-a ediție, au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Tulcea și ai Ministerului Tineretului și Sportului. În acest an, sunt așteptați la Sulina, de-a lungul verii, peste 2.000 de elevi, tineri, studenți și profesori însoțitori români, din țările aflate în jurul granițelor și nu numai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii