Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Primarii cer salarii mai mari pentru toți funcționarii publici

ro

26 Mar, 2014 19:14 2259 Marime text
Primarii constănţeni refuză creşterea salarială promisă după data de 1 iulie, dacă nu vor fi majorate şi remuneraţiile colegilor lor din administraţia publică locală. Mai mulţi primari ai comunelor din judeţ s-au reunit astăzi pentru a trasa ultimele concluzii cu privire la sistemul de salarizare din administraţie.
 

“Concret, aleșii locali, primarii, viceprimarii, nu au solicitat mărirea de salarii pentru ei ci pentru toate categoriile de salariați din cadrul administrației publice locale. Primarul nu lucrează singur, primarul lucrează cu o echipă. Acei funcționari care au facultăți, au master, cu siguranță nu vor rămâne pe 850 de lei în administrația publică, vor pleca la privat unde sunt plătiți de zece ori mai mult, și noi, cei care suntem răspunzători de accesare de fonduri europene, de realizare de investiții în comunele noastre, nu vom avea cu cine lucra.” a declarat Mariana Gâju, preşedintele ACoR Constanţa.
 
Salariul mediu al unui funcţionar public este de 850 de lei, chiar şi pentru cei care au vechime şi studii superioare. În acest moment, peste 70% dintre lucrătorii din administraţia locală publică primesc salarii nete de până la 900 de lei. Primarii spun că îşi doresc o creştere de minim 25% a veniturilor pentru funcţionari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii