Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Primarii ameninţă cu proteste

ro

01 Apr, 2014 15:38 2499 Marime text
Acţiunea declanşată de edilii constănţeni privind majorarea salariilor lucrătorilor din administraţia publică locală are ecou la nivel naţional. În judeţul Timiş a demarat campania ,,Salarii decente pentru funcţionarii publici din administraţia publică locală”. În cadrul emisiunii “Radiografia Zilei”, vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România – filiala Constanţa, Vasile Delicoti, a afirmat că edili din diverse zone vor participa la un eventual protest ce ar urma să aibă loc la Bucureşti, dacă petiţiile înaintate Guvernului nu vor primi răspunsul dorit.
 
“Mobilizează și ei în zona lor de influență primarii pe care îi cunosc și cu care au o relație de prietenie și sunt de acord în momentul în care se va discuta la nivel național să se stabilească clar o zi a protestului. Dacă nu este rezolvată această problemă și nu ni se iau în calcul doleanțele, deci, hârtiile care au fost înaintate, aceste petiții care le-am făcut și înaintat către Guvern, sunt dispuși să iasă la protest, pentru că, așa cum spunea și domnul Vrabie, nu numai problema salariilor vrem s-o revendicăm prin acest protest, mai sunt și o serie întreagă de alte probleme de subfinanțare a administrațiilor publice locale, problema cofinanțărilor care este tot timpul trâmbițată la televizor, dar practic nu se rezolvă, împărțirea banului public la nivelul Consiliilor Județene”, a declarat în direct la “Radiografia Zilei”, vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România – filiala Constanţa, Vasile Delicoti.
 
 
De asemenea, Delicoti a subliniat faptul că primarii vor cere ca banii de la Consiliile Judeţene să fie direcţionaţi spre cofinanţarea proiectelor, nu către primăriile care n-au atras fonduri europene sau guvernamentale cum se întâmplă la nivelul judeţului Constanţa.
 
“Sunt 10 – 15 primării care primesc din 2004 încoace fonduri de la Consiliul Județean, iar ei nu au atras nici măcar un leu din altfel de fonduri. Se bazează pur și simplu pe banii județului, acei bani care, conform legii, sunt pentru cofinanțări și pentru situațiile de urgență, când o localitate este în impas să fie ajutată, când sunt localități cu proiecte de implementat, proiecte europene și nu pot asigura cofinanțarea”, a mai spus în direct la “Radiografia Zilei”, vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România – filiala Constanţa, Vasile Delicoti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii