Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Porturile dunărene ar putea rămâne la Ministerul Transporturilor

ro

12 Nov, 2013 22:06 1930 Marime text
Vicepremierului Liviu Dragnea a declarat la o dezbatere privind proiectul de descentralizare, că există posibilitatea ca porturile dunărene să nu mai fie transferate către autoritățile locale din motive pur juridice. În acest moment porturile, terenurile și danele se află în domeniul public al statului.
 
Procesul descentralizării ar putea păstra porturile dunărene în administrarea Ministerului Transporturilor, iar transferul acestora către autoritățile locale ar rămâne doar un vis.
"Vom decide azi, mâine, după lungi discuţii, cu grupurile parlamentare, cu Ministerul Transporturilor. Există în mod real posibilitatea ca porturile să nu mai fie transferate, din motive pur juridice", a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

El a arătat că, în acest moment, porturile, terenurile, danele pe care se află porturile se află în domeniul public al statului, iar instalaţiile portuare în patrimoniul a două societăţi comerciale. Presupunerile vicepremierului Liviu Dragnea au fost susținute și președintele PNL, Crin Antonescu care a declarat că porturile dunărene ar putea să rămână în administrarea Ministerului Transporturilor, în urma procesului de descentralizare, precizând că este vorba despre angajamente europene.

"Sunt probleme legate de administraţia porturilor dunărene şi am discutat în detaliu cu ministrul Transporturilor, cu doamna Ramona Mănescu, privitoare la anumite constrângeri. Pentru că aici există nişte înţelegeri europene, nişte angajamente în curs de dezvoltare şi de aceste lucruri se va ţine cont în forma finală a descentralizării. Este posibil să rămână la Ministerul Transporturilor şi infrastructurii din motivele pe care vi le-am spus. Dar căutăm pe de altă parte formule ca şi administraţiile locale, după caz, că e vorba de municipii, că e vorba de Consilii Judeţene, să poată desfăşura activităţi", a precizat Crin Antonescu, președintele PNL.

„Poate că anumite porturi sunt prinse în scheme de finanțare, contracte internaționale care implică păstrarea acționariatului. La noi, la Constanța, nu suntem în această situație.” a spus senatorul PSD, Alexandru Mazăre.
Guvernul urmează să-și angajeze răspunderea în privind proiectul legii descentralizării, pe 19 noiembrie, în Parlament.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii