Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Primul mesaj de tip RO-ALERT în cazul atacurilor rusești asupra porturilor dunărene din Ucraina. Opt localități au fost vizate

ro

13 Sep, 2023 09:54 1125 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri fiind transmis un prim mesaj, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.
 
Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri fiind transmis un prim mesaj, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, conform Agerpres.
 
Mesajul a fost transmis în jurul orei 1.00 populaţiei din oraşul Isaccea şi din comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.
 

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, se menţionează în mesajul RO-ALERT.

 
ISU Delta nu a primit până acum mesaje potrivit cărora în urma atacurilor ruseşti în Ucraina să fi fost semnalate incidente pe teritoriul României.
 
Decizia privind emiterea unor mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor ruseşti asupra porturilor dunărene din Ucraina a fost luată la finele săptămânii trecute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce autorităţile au confirmat că elemente dintr-un aparat de zbor care poate fi asimilat unei drone ruseşti au căzut pe teritoriul comunei tulcene Ceatalchioi.


Citește și:
Știri Constanța: Incendiu la o casă din localitatea Ghindărești. Un bărbat a decedat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii