Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Portul Constanța va rămâne la Guvern!

ro

12 Oct, 2013 15:37 3069 Marime text
Este concluzia întâlnirii dintre Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu și operatorii și sindicatele portuare de la Constanța. Portuarii au căzut de acord să ia parte la mai multe sedințe cu Ministerul și au reușit să o convingă pe Ramona Mănescu ca Portul să rămână în subordinea Guvernului și nu a Primăriei Constanța. Decizia a venit exact înainte ca sindicaliștii din Port să iasă în stradă.
 
Portuarii constănţeni au reușit să o determine pe Ramona Mănescu să reia discuţiile cu privire la stabilirea unui mecanism de consultare în privinţa viitorului Portului Constanţa.
 
“ Am convenit cu privire la acel Consiliu consultativ, de comun acord. Începând cu săptămâna viitoare, vom stabili un calendar de întâlniri cu experții din Minister și cu sindicatele și operatorii portuari. Fiecare punct în parte va fi analizat și se vor căuta soluții. “ a spus Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.
 
De asemenea, Ministrul Transporturilor a enumerat și o serie de probleme cu care Portul Constanța se confruntă în prezent.
 
„Problema concesiunilor, problema Consiliului de Administrație, managementul defectuos, contractele de închiriere, remorcajul pilotajul, sunt o grămadă de probleme acumulate în timp și care trebuie rezolvate urgent. „ a afirmat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor
 
Operatorii sunt ingrijorati de transferul pachetului majoritar de acţiuni la municipalitate, acţiune considerată dezastruoasă pentru viitorul industriei portuare.
 
„ Portul Constanței, potrivit legii, este domeniul public al statului. În ceea ce privește administrarea lui, noi socotim că trebuie să fim implicați în aceste decizii la nivel strategic.„ a declarat Mircea Burlacu, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare
 
Consiliul Local Municipal Constanţa deţine în prezent 20% din pachetul de acţiuni şi îşi doreşte ca în viitor să devină administrator principal al Portului Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nae 18 Oct, 2013 10:27 ca sa vanda basescu si portu nu numai Flota .. idiotilor!!!
  • gigel 14 Oct, 2013 19:45 Laudat fie Domnul,a scapat portul Constanta de caracatita