Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Nicolae Matei, prezent la Adunarea Generală a AOR

ro

06 Mar, 2014 21:46 2186 Marime text
Cea de-a XXI-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România s-a desfășurat astăzi la Bucureşti. Au avut loc intervenţii din partea autorităţilor centrale şi locale pe tema lucrărilor, discuţii pe marginea problemelor organizatorice A.O.R. dar şi premierea edililor participanți, de către președintele AOR, Nicolae Matei.
 
În cadrul ședinței, primarul localităţii Năvodari, Nicolae Matei, care este și președintele AOR, a declarat că, împreună cu Ministerul Dezvoltării, s-a decis ca 100 de orașe membre AOR să fie ajutate să-și elaboreze strategii de dezvoltare urbană.
 
„Am reușit să punem pe tapet proiectul prin care 100 de orașe din România, din cadrul Asociației, își vor întocmi împreună cu Ministerul Dezvoltării, strategia de dezvoltare a fiecărui oraș, cu bani publici. Vor fi instruiți 300 de funcționari publici, câte trei din fiecare primărie.” a declarat Nicolae Matei, președintele AOR.
 
Tot în cadrul ședinței, secretarul de stat Sevil Şaideh a declarat că prioritate au fondurile europene aferente dezvoltării infrastructurii de canalizare și apă. De asemenea, Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, a propus înființarea Federației Autorităților Locale din România, cu scopul de a exista o solidaritate în apărarea intereselor comune în fața Guvernului. Nu în ultimul rând, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, l-a rugat pe Oprișan să-i transmită premierului Ponta că “românii nu au nevoie de sânge pe pereți”, dorind ca Victor Ponta să fie mai puțin procuror și mai mult prim-ministru. La Adunare a participat ca invitată și avocata Simona Sârbu, care a oferit consultanță primarilor cu privire la mult mediatizata lege ANI.
 
„Nu se întâmplă nicăieri în Europa așa ceva. Aceste instituții gen ANI ar trebui să fie limitate în a semnala diferite cazuri de incompatibilitate. În situația în care depistează un primar ca fiind incompatibil să-l notifice, iar primarul să aibă un termen de 15 zile să opteze pentru funcția de primar sau pentru o altă funcție. Cred că nu este benefic să ne batem joc de primarii din România, să-i ținem prin instanțe în loc să se ocupe de orașele lor. Nu este în regulă ce se întâmplă în România și trebuie să punem lucrurile la punct pentru că România a devenit un stat polițienesc.” a afirmat Nicolae Matei, președintele AOR.
La sfârșitul întrunirii, președintele AOR, Nicolae Matei a acordat distincții celor mai activi primari, care au fost răsplătiți pentru efortul lor în dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii