Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Flaminia a luat drumul Danemarcei

ro

02 Nov, 2013 14:16 2844 Marime text
Nava Flaminia a părăsit Constanţa însă va rămâne în rada portului până luni pentru a obţine avizul de trecere prin strâmtori. Vasul a plecat spre Danemarca unde va fi decontaminat, urmând ca la începutul anului viitor să se întoarcă în portul Mangalia pentru reparaţii.
 
„În data de 30 octombrie noi am primit informația de la reprezentantul armatorului că au fost transmise către Autoritatea Națională De Mediu din România șase notificări de către Autoritatea de Mediu din Germania în care se solicita acordul transferul deșeurilor rămase nedescărcate de la bordul navei. Aceste notificări au fost avizate favorabil de către noi, nava a plecat din Port și în acest moment este ancorată în rada Portului Constanța, exact unde a stat în luna martie, când a ajuns în România.” a afirmat Eugen Bola, Prefectul Constanţei.
 
Nava va rămâne în rada Portului până la începutul săptămânii viitoare când va primi avizul favorabil de trecere prin strâmtori, din partea autorităţii navale Turcia. În perioada staţionării în portul Constanţa , au fost descărcate peste 2 mii de tone de deşeuri.
 
“ La noi au fost descărcate numai 2160 de tone de deșeuri metalice după care a intervenit această notificare a armatorului, pentru că pe teritoriul României nu se distrug deșeurile au convenit să se deplaseze în Danemarca. „ a afirmat Eugen Bola, Prefectul Constanţei.
 
Nava se va întoarce în România, în portul Mangalia, la începutul anului viitor, pentru reparații.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii