Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Festivalul Internațional al Portului, Dansurilor și Cântecului Popular Turco-Tătar a început la Constanța

ro

06 Sep, 2013 20:40 2673 Marime text
S-a dat startul petrecerii, la Festivalul Internațional al Portului, Dansurilor și Cântecului Popular Turco-Tătar! Cea de a XIX-a ediție a debutat, astăzi, cu tradiționala paradă. Mii de participanți din Turcia, Crimeea, Bulgaria, Macedonia și Kazahstan s-au alăturat musulmanilor din Dobrogea și au defilat pe străzile Constanței în ritmuri orientale.

“Astăzi începem cu această paradă care a devenit o tradiție . Anul acesta sunt mai mult de o mie de participanți, este mai multă culoare și veselie. Scopul paradei este de promova portul național, diferit în funcție de zona de unde provine” a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Costumele tradiționale dar mai ales muzica orientală au făcut deliciul trecătorilor care s-au oprit să le admire. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, participanţii au pornit de la Sala Sporturilor și au mers în coloană până la Teatrul de Vară Soveja.

Sâmbătă va avea loc turneul de lupte tradiţionale tătăreşti Kureş, în imediata apropiere a Teatrului de Vară Soveja, iar seara vor urca pe scenă ansamblurile invitate la festival.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii