Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Etnia turco-tătară se pregătește de un nou festival

ro

28 Aug, 2014 22:13 3151 Marime text
Începe distracția în ritmuri orientale! Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar se pregătește de start. În programul manifestării organizate de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România sunt incluse parade ale portului popular, dar și spectacole de dans și cântec tradițional.

Zece ansambluri din străinătate, 12 ale UDTTMR, trei coruri şi mai mulţi interpreţi vor evolua la cea de a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar care se va desfășura în perioada 28-29 august la Constanța. Vineri, începând cu ora 11.00, pe traseul City Park Mall - zona Cazino Mamaia se va desfăşura parada costumelor tradiţionale. Spectacolele vor avea loc pe scena Teatrului de vară Soveja, vineri şi sâmbătă, începând cu ora 19.00. Participanți din Turcia, Crimeea, Bulgaria, Macedonia, Kazahstan și în premieră Georgia se vor alătura musulmanilor din Dobrogea la parada costumelor tradiționale.

„Fiind ediție jubiliară am încercat să avem cât mai mulți invitați din străinătate. Noi tătarii din Dobrogea încercăm să ne păstrăm tradițiile și obiceiurile.” a declarat Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.
 
Peste 400 de invitați sosesc din străinătate special pentru a lua parte la eveniment. Și cum este o ediție jubilară, organizatorii promit să se întreacă pe sine. Una din noutățile pregătite de organizatori constă în faptul că publicul va avea ocazia să vadă defilând călăreți îmbrăcați în costume tradiționale.

„După încheierea festivalului, pregătim actele necesare pentru a înscrie festivalul nostru în Organizația Internațională a Festivalurilor.” a precizat Gelil Eserghep, președintele UDTTMR. Sâmbătă, în imediata apropiere a Teatrului de Vară Soveja, va avea loc turneul de lupte tradiţionale tătăreşti, kureş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii