Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:05 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Emoţii pentru elevii năvodăreni la simulările pentru Evaluarea Națională

ro

18 Feb, 2014 14:42 1635 Marime text
În această dimineaţă s-a dat startul simulărilor examenelor naţionale, pentru elevii claselor a VIII-a. Şi elevii năvodareni au intrat în febra examenelor. Ei au susţinut prima simulare a unui examen din viaţa lor. La centrul zonal din Năvodari simularea la Limba şi Literatura Română a început la ora 09:00. Elevii au fost aşezaţi câte unul în bancă, iar profesorii care i-au supravegheat au fost de alte specializări. Corectarea lucrărilor se va face la centre din Constanţa.
 
“Şcoala noastră reprezintă un centru zonal în care intră Şcoala ,,George Enescu”, Şcoala din Săcele şi Școala numărul 3. Vom pleca împreună cu lucrările acestor trei şcoli la Constanţa, la Evaluare, la Liceul Sanitar. Din 138 de copii, au fost prezenţi 136. După două ore elevii au ieşit încântaţi, ei spun că au făcut totul”, a declarat Iuliana Sandu, director şcoala ,,George Enescu”.
 
Subiectele li s-au părut foarte uşoare elevilor năvodăreni. Ei speră să obţină o notă foarte mare.
 
“Subiectele au fost mai uşoare decât credeam. Mă aştept să iau cel puţin un şapte”, a spus un elev.
 
“Subiectele au fost simple, mi-a căzut exact ce am învăţat. Mă aştept la o notă măricică, între opt şi nouă. Ma aşteptam ca subiectele să fie mult mai grele”, a spus alt elev.
 
Simularea Evaluării Naţionale a fost luată în serios şi la Constanţa. Toţi elevii de clasa a VIII-a din cadrul Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” au fost prezenţi la simulare.
 
“Am văzut un interes deosebit din partea lor. Şi în zilele precedente, şi astăzi aşteptau cu emoţie subiectele. Suntem foarte atenţi la această simulare, am intrat pe ultima sută de metri în pregătirea Evaluării Naţionale care va constitui admiterea la liceu”, a declarat Vasile Nicoară, director Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”.
 
Notele de la simulări nu vor fi luate în considerare. Rezultatele vor fi afişate în data de 7 martie şi nu vor putea fi contestă. Este abia începutul emoţiilor , întrucât mâine urmează proba la matematică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii