Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Decizii la nivel înalt

ro

30 Aug, 2013 16:09 2110 Marime text
Modificarea Constituţiei şi regionalizarea României au fost principalele subiecte de pe ordinea de zi de la întâlnirea comitetului executiv al Partidului Social Democrat care s-a desfăşurat la Mamaia. Premierul Victor Ponta susţine descentralizarea ţării în 10 regiuni, una dintre ele fiind Dobrogea, în varianta propusă de liderii locali.
Acesta a fost de altfel şi un punct important de pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD. În cadrul şedinţei liderii PSD au fost de acord cu împărţirea pe 10 regiuni, una dintre ele fiind Dobrogea.

“Eu cred că Dobrogea are potenţialul economic, natural și toate celelalte date pentru a  fi o regiune care să se dezvolte foarte bine şi economic şi mai ales pe potenţialul turistic, în aşa fel încât susțin ideea de a avea regiunea Dobrogea […] şi să vină cineva de la Focşani până al Constanţa e absurd, mai ușor e să meargă în București, deci Dobrogea din punctul meu de vedere are potențialul să fie o regiune separată.”, a declarat premierul Victor Ponta.

Un alt obiectiv principal pentru PSD este schimbarea Constituţiei. În acest sens, premierul urmăreşte să organizeze referendumul anul viitor chiar la primul tur al prezidenţialelor.

“Vom propune în cadrul USL ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în acest fel este timp suficient un an de zile, nu doar pentru a primi opiniile comisiilor europene dar mai ales pentru dezbateri şi pentru a îmbunătăţi proiectul.”, a declarat premierul Victor Ponta. 

Un aspect important pentru social democraţi îl reprezintă şi alegerile europarlamentare, la care premierul se aşteaptă să  obţină peste 35 la sută din voturile electoratului. Partidul Social Democrat va merge separat pe liste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii