Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Creştinii din Năvodari o cinstesc pe Sfânta Parascheva

ro

14 Oct, 2013 13:34 2418 Marime text
Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită astăzi de Biserica Ortodoxă. Încă de la primele ore ale dimineții, credincioșii s-au îndreptat spre lăcașele de cult pentru a-i aduce un omagiu. Moaștele Cuvioasei se află la Catedreala Mitropolitană din Iași iar Hramul ei prilejuiește unul dintre cele mai mari pelerinaje ale ortodoxiei.
 
Sfânta Parascheva s-a născut în apropiere de satul Epivat din Tracia și l-a slujit pe Dumnezeu. Este cunoscută de ortodocși ca fiind un exemplu de bunătate: şi-a dedicat viața celor nevoiași.
 
“Sfânta Cuvioasă Parascheva, încă de când a ajuns aici, în țara Moldovei adusă de domnitorul Vasile Lupu a fost ocrotitoarea țării Moldovei după care s-a extins pentru că românii, fiind un popor credincios, au apelat la moaștele Cuvioasei Parascheva și aceasta a îndeplinit dorințele oamenilor”, a declarat preotul paroh, Vasile Vasile.
 
Sfânta Parascheva este și ocrotitoarea orașului Năvodari. De la primele ore, locuitorii s-au îndreptat cu mic cu mare spre biserica ce poartă încă din anul 1986 Hramul Sfintei Parascheva. După slujba de cinstire a Cuvioasei Parascheva, năvodărenii au luat parte la o agapă frățească.
 
„Urmează o agapă frățească cu toți cei prezenți în biserică dar și cu cei care nu participă la slujbă, dar vin la masă. Noi suntem bucuroși că nu suntem singuri și că Sfânta Cuvioasă Parascheva adună cât mai mulți credincioși la serbarea ei”, a declarat preotul paroh, Vasile Vasile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii