Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Conferință cu năbădăi pe tema gazelor de șist

ro

08 Nov, 2013 21:22 2145 Marime text
Gazele de șist. Un subiect de actualitate, intens dezbătut în ultima perioadă și care deja a divizat până la ireconciliabil societatea românească, nu putea să nu producă măcar un pic de scandal. Subiectul a fost dezbătut atât în cadrul conferinței, cât și la poarta universității, acolo unde activiștii care se opun exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice au încercat să-și facă auzit glasul. Aceștia i-au acuzat pe organizatori, dar și pe invitați, că dezinformează și că reprezintă interesele Chevron.

„Sunt profesorii cu care ne-am obișnuit la televizor, care ne spun că gazul este frumos și se putem trăi cu otrava din apă, aer și pământ. Sunt lobby-știi Chevron-ului care vin în Dobrogea să spele creierul tinerilor.” a afirmat Paul Iurea, activist în cadrul ONG-ului Vama Verde.

Activiștii care se opun exploatării gazelor de șist au fost împiedicați să pătrundă în sala de conferință, organizatorii motivând că participarea la dezbatere se face pe bază de invitație. Mai mult, unul dintre organizatori, a sugerat că unii dintre activiști sunt tulburați psihic și se lasă manipulați în mod... conștient, având alte interese.

„Vreo câțiva protestatari sunt anti pe fond psihic, o parte din ei sunt manipulați conștient, cu interse. Așteptăm păreri de la specialiști, nu de la oameni care nu au nicio pregătire și doar emit păreri.” a precizat organizatorul evenimentului, Aurel Papari.

Printre cei invitați să exprime puncte de vedere referitor la subiectul dezbătut, s-a aflat și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, care a exprimat poziția instituției pe care o conduce.

„Ca instituție noi sprijinim orice investiție străină și dorim obținerea independenței. Dacă în Statele Unite acest sistem funcționează deja, dacă sunt 9000 de sonde, de ce nu ar funcționa și în România?” a spus Mihai Daraban, președinte CCINA Constanța.

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Fizica Pământului și Seismologie a prezentat posibilele efecte pe care le poate produce exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii