Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Angajații Aeroportului Mihail Kogălniceanu amenință cu greva dacă nu își vor primi salariile la timp

ro

17 Oct, 2013 22:51 2522 Marime text
Salariaţii sunt foc și pară pe conducerea aeroportului Mihail Kogalniceanu. De mai bine de 4 luni de zile nu-și primesc salariile la timp. Mulți au familii, iar în unele cazuri acesta este singurul venit. Angajaţii sunt revoltați și asta pentru că au de plătit facturi care trebuie achitate la timp, în timp ce salariile se dau mereu cu întârziere.
 
„Este data de 16 şi trebuiau să intre salariile pentru luna aceasta, însă nu avem încă banii. De la Minister ni s-a promis că mâine (azi, 17 octombrie - n.r.) vor fi acordate salariile.”a afirmat liderul de sindicat Cristian Fotu.
 
Săptămâna aceasta, sindicaliștii de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceau, au fost la Ministerul Transporturilor, pentru a discuta problema întârzierilor salariale.
 
„În nenumărate rânduri am mers la minister şi am atras atenţia că există o problemă. Am solicitat majorarea subvenţiei, pentru că suma actuala nu este suficientă pentru a acoperi drepturile salariale. Este nevoie de 13 miliarde de lei vechi pentru susţinerea drepturilor salariale conform contractului colectiv de muncă. În sindicatul pe care îl reprezint sunt înscrişi 170 de membri, angajaţi ai aeroportului, iar alţi 80-90 sunt înscrişi în celălalt sindicat care funcţionează la nivelul instituţiei.” a adaugat Cristian Fotu.
 
Directorul aeroportului, Cristian Moldovanu a precizat că această problemă a fost discutată, iar salariile au întârzieri din motive bine definite.
 
„Le-am propus celor de la Sindicat, în urmă cu două luni să schimbăm data salariilor, pentru că așa cum este cash flow și cum sunt contractele, nu se puteau asigura salariile pe data de 7 cum era și le-am cerut să schimbăm pe 15 - 30. Au acceptat acum două săptămâni. Da! Nu puteam să garantăm achitarea la timp. Erau întârzieri.” a declarat Cristian Moldovanu, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.
 
Sindicaliștii așteaptă acum un răspuns de la Ministerul de Finanţe, iar în cazul în care situația nu va fi rezolvată, amenţinţă că vor declanșa conflictul de muncă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii