Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Alternative de a petrece timpul liber

ro

06 Oct, 2013 16:27 1166 Marime text
Într-o duminică mohorâtă de toamnă, când ploile și vântul abia s-au potolit, dar soarele a rămas tot scump la vedere, constănțenii aleg diverse moduri de petrecere a timpului liber. Și cum poți să îți încarci mai bine bateriile decât în mediul marin, dar fără să te plimbi pe plajă ori faleză? Răspunsul l-au găsit copii și părinții care au vizitat astăzi Acvariul.

Un obiectiv cu specii minunate de pești, deschis tot timpul anului, fie că afară este viscol ori sunt 35 de grade Celsius la umbră!
Alternative există pentru cei care nu vor cu niciun chip să stea în casă într-o duminică plicticoasă de toamnă, în care vremea nu te îmbie la plimbare. Constănțenii care iubesc natura o regăsesc în astfel de zile ascunsă în clădirea de pe faleza Cazinoului, la Acvariu. Iar farmecul unei zile de vară petrecute pe malul mării sub mângâierea razelor soarelui este înlocuit de fascinația pe care o oferă privirii acvariile uriașe.
Cele mai interesante specii care atrag privirile vizitatorilor sunt pisica de mare, scorpia şi dragonul de mare, diferitele specii de somn, care ating greutăţi de până la 70-80 de kilograme, și multe, multe altele.

„Mă bucur că, acum, de bază ne sunt, ca și vizitatori, constănțenii, care nu ne uită și ne trec pragul, an de an, cu aceeași bucurie și curiozitate”, a spus Adriana Chiorean, șef secție Acvarium.
Acvariul din Constanţa este prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Este primul acvariu public din România, deschis de la 1 mai 1958. Iar spaţiul este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică în 57 de bazine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii