Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Adrenalină și mulți cai putere la Constanța

ro

18 Jul, 2014 20:48 2235 Marime text
Patru nave militare NATO, ce fac parte din Gruparea Navală împotriva minelor marine, au ajuns în Constanța, unde vor rămâne timp de cinci zile. Militarii vor efectua exerciții în largul Mării Negre, alături de partenerii români, în vederea consolidării relațiilor din cadrul alianței. Vizita celor patru nave, sub pavilion Italia, Turcia și Marea Britanie în Portul Constanța este cuprinsă în Planul cu Activitățile Internaționale ale Forțelor Navale Române pentru anul 2014. Tehnologia aflată la bordul navelor este una cu totul deosebită. Identificarea minelor se face cu ajutorul sonarelor de frecvență înaltă ce nu influențează mediul marin.

“După această cercetare și descoperire a unor obiecte, navele sunt în măsură să lanseze sisteme subacvatice telecomandate, fără oameni la bord, dotate cu camere video care ne pot arăta ce s-a găsit. După aceea, conform regulilor naționale din zona respectivă, putem exploda aceste mine cu altă încărcătură explozibilă subacvatică.” a spus Comandorul Giovanni Piegaja. Acțiunile militare au ca scop consolidarea relațiilor parteneriale din cadrul Alianței.“Intenționăm să desfășurăm în cadrul exercițiului de mâine activități specifice de dragaj în raioanele stabilite, în comun, astfel încât la sfârșit să putem să tragem linie și să avem un bilanț pozitiv, să identificăm punctele pe care putem să le îmbunătățim.” a declarat Tiberiu Liviu Chodan, Comandantul Flotei Române.Exercițiile desfășurate în comun, sunt benefice și în contextul în care situația în apropierea graniței de Nord este tensionată.

“NATO a decis ca să dezvoltăm aceste exerciții în zonă pentru a oferi stabilitate și încredere în Alianță, pentru țările din zonă. Ideea este să creștem solidaritatea NATO și să demonstrăm că NATO este decisă pentru a reacționa și apăra cele 28 de țări membre.” a precizat contraamiralul de flotilă Dan MacKeigan.Cele patru nave NATO vor pleca din Port pe 21 iulie când vor desfășura exerciții pe mare, împreunã cu dragoarele de mine Locotenent Lupu DINESCU și Sublocotenent Alexandru Axente, fregata Regina Maria și un elicopter Puma Naval.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii