Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iz de toamnă pe litoral

ro

25 Aug, 2013 18:02 2507 Marime text
Toamna se apropie cu pași repezi, cel puțin cea calendaristică. Iar asta se vede cu ochiul liber în stațiuni. Cu o săptămână înainte de 1 septembrie, aglomerația și vânzoleala de pe plajă a dispărut ca prin minune, de parcă valul de turiști care invadase week-end-ul trecut litoralul, în minivacanța de Sfânta Maria, nici nu ar fi existat! Acum este vremea perfectă pentru turiștii care caută prețuri mai mici și cărora nu le place deloc tumultul din vârf de sezon estival.

De la începutul verii, nicio duminică nu a adus atât de puțină lume pe plajă. Turiști mai sunt destui, însă ploaia de dimineață și norii care au guvernat vremea pe litoral au ținut lumea departe de nisip. Acum profită din plin cei care iubesc mai mult liniștea.
E super ok [...] vremea dacă mai ține un pic cu noi, era mai bine. Prețurile nu au mai scăzut, e ca în plin sezon”, a spun un turist.

„E mult mai în regulă. Nu mai este așa cald [...] apa este destul de caldă, turiștii sunt mai puțini. Din punctul acesta de vedere e mult mai ok, mai în regulă”, a spus alt turist.
Totuși, sezonul estival 2013 este departe de a se fi încheiat. Meteorologii anunță temperaturi ridicate și în septembrie, cu valori peste media multianuală, așa că vreme de stat pe nisip la soare mai este destulă. În plus, prețurile încep acum să scadă, iar peste o săptămână debutează și programul Litoralul pentru toți.

În luna septembrie, preţurile pornesc de la 200 de lei pentru un sejur la un hotel de o stea şi ajung la aproape o mie de lei pentru un sejur all-inclusive la 5 stele. Cele mai mici preţuri la cazare pornesc de la 205 lei pentru şase nopţi, la hotel de o stea, fără mic-dejun şi cresc în funcţie de numărul de stele. În Mamaia, turiştii pot găsi hoteluri de două sau trei stele, în timp ce, pentru cei cu pretenţii, în sudul litoralului sunt şi hoteluri de cinci stele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii