Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile centrale sunt nepăsătoare la necazurile locuitorilor din comuna Peștera (video)

ro

15 Jul, 2013 21:22 2735 Marime text
Potrivit edilului comunei Peștera, Valentin Vrabie, ploile din luna iunie au distrus numeroase gospodării, drumuri și culturi producând pagube de aproximariv 1,5 milioane de euro. Nu este primul an în care această localitate se confruntă cu astfel de probleme , de aceea primarul comunei a solicitat din nou sprijin financiar atât autorităților locale cât celor centrale, ajungând până la Cabinetul prim ministrului și chiar la președinţie. El a solicitat sprijin pentru amenajarea unui canal de scurgere a apelor pluviale precum și construirea unor podețe.Chiar dacă a trecut mai bine de o lună de la solicitare, edilul abia a primit un răspuns şi acela deloc încurajator din partea Companiei Naționale de Investiții, care se pare că nu a înțeles importanța construirii acestor podețe.
Lucrările de construire a unor poduri rutiere și punți pietonale, pentru care dumneavoastră solicitați sprijin financiar, nu se înscriu în categoria lucrărilor de intervenție în primă urgență la construcții vulnerabile.
Valentin Vrabie cosideră că acest răspuns este o jignire la adresa locuitorilor comunei Peștera care s-au confruntat cu una dintre cele mai mari viituri de până acum.
Chiar dacă nu a mai primit și alte răspunsuri, primarul speră ca măcar autoritățile județene să îi acorde sprijin.
Potrivit edilului, proiectul elaborat de el și de echipa sa ar duce la o scădere a pagubelor produse de viituri, dar mai ales la protecția și liniștea localnicilor.

Redactor: Paula Moroi

Sursa: Tvlitoral.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii