Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare pentru o femeie care a furat un baton de salam și o bucată de cașcaval. Are antecedente

ro

24 Nov, 2020 00:00 2494 Marime text
  • Inculpata a sustras din incinta unui magazin un baton de salam crud și o bucată de cașcaval, de 750 gr, toate în valoare de 35,98 lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate prin restituirea bunurilor.
  • Femeia nu se află pentru prima dată în atenția judecătorilor. În trecut, inculpata a fost prinsă în timp ce încerca să introducă în Penitenciarul Poarta Albă nouă telefoane mobile și un acumulator pentru telefon mobil. Conform anchetatorilor, inculpata a introdus telefoanele și acumulatorul în pampersul copilului său
Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, ieri, condamnarea definitivă la zece luni și zece zile de închisoare cu executare a unei tinere de 34 de ani, din Constanța.
 
În prezentul dosar, inculpata a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru furt.
 
În actul de sesizare s-a reținut în fapt că inculpata, la data de 07.09.2017, în jurul orei 14.30, a sustras din incinta unui magazin un baton de salam crud și o bucată de cașcaval, de 750 gr, toate în valoare de 35,98 lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate prin restituirea bunurilor.
 
Fiind audiată la urmărirea penală, inculpata nu a recunoscut comiterea faptei, arătând că la acel moment consuma substanțe etnobotanice.
 
În motivarea deciziei, magistrații arată că, deși fapta prezintă o gravitate redusă, acest aspect este contrabalansat de circumstanțele persoanele ale inculpatei, mai ales antecedența sa penală, precum și de atitudinea procesuală de la urmărirea penală, context în care cuantumul de mai sus al pedepsei apare ca fiind justificat.
 
De menționat că inculpata nu se află pentru prima dată în atenția judecătorilor. În trecut, inculpata a fost condamnată în alte două dosare, pentru mărturie mincinoasă și introducere de bunuri interzise în penitenciar.
 
În acest ultim caz, inculpata a fost prinsă în timp ce încerca să introducă în Penitenciarului Poarta Albă nouă telefoane mobile și un acumulator pentru telefon mobil. Conform anchetatorilor, inculpata a introdus telefoanele și acumulatorul în pampersul copilului său.
 
Lucrătorii de penitenciar i-au adus la cunoștiința inculpatei care sunt bunurile interzise a fi introduse, iar femeia a completat declaratia tipizat în care își asuma responsabilitatea pentru bunurile cu care intră în penitenciar și că pachetul este destinat în totalitate unei anume persoane private de libertate.
 
Citește și
 
Închisoare cu executare pentru un tânăr care a furat trei conserve cu ton și a amenințat un alt băiat

Povestea primului constănțean care merge la pușcărie pentru o infracțiune comisă în contextul Ordonanței Militare nr. 3/2020
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii