Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campus scolar si centru medico-social, la Cumpana

ro

20 Nov, 2009 01:18 2275 Marime text
cap_2_gaju.jpgPrimarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a atras atenţia, în cadrul unei declaraţii de presă, că fondurile europene sunt dificil de accesat, în contextul în care comunităţilor locale le lipseşte partea de co-finanţare.

Edilul-şef al comunei Cumpăna a făcut această declaraţie în contextul în care două proiecte majore ale primăriei pe care o reprezintă au fost declarate eligibile, iar comunitatea locală face eforturi pentru identificarea unor surse de co-finanţare. Mariana Gâju a afirmat că majoritatea primăriilor se confruntă cu această problemă şi că mulţi primari fac un pas înapoi în calea accesării de fonduri europene tocmai din acest motiv: dificultatea asigurării co-finanţării.

„S-a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale, după o verificare care a durat trei luni, răspunsul prin care suntem anunţaţi că proiectul privind construirea unui campus şcolar a fost declarat eligibil", a anunţat Mariana Gâju. Primarul şi-a exprimat speranţa ca, prin acest proiect, toţi copiii cumpănenilor să aibă posibilitatea continuării studiilor, având avantajul că, astfel, vor fi acasă şi nu va fi nevoie de costuri suplimentare de transport, cazare etc, pentru a învăţa. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 7.980.000 euro, iar proiectul include realizarea unui campus cu 30 de săli de clasă, cu 120 de locuri de cazare şi masă, 15 garsoniere pentru cadre didactice. „Copiii noştri pot să studieze acasă, la Cumpăna, fără a suporta naveta Cumpăna-Constanţa", a afirmat Mariana Gâju. Totodată, primarul comunei Cumpăna a anunţat declararea eligibilă a altui proiect important pentru comunitate: centrul medico-social, care va oferi servicii medicale şi sociale tuturor locuitorilor, fiind destinat mai ales bătrânilor şi copiilor. Centrul se va construi pe amplasamentul fostului dispensar, iar valoarea acestui proiect, derulat cu fonduri europene, este de 1,7 milioane euro. Primarul Mariana Gâju a precizat că declararea eligibilă a acestui proiect se completează cu demersurile făcute pentru înfiinţarea unui liceu la Cumpăna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 26 Nov, 2009 10:42 CAMPUSUL SCOLAR l-as mai numi si CAMIN DE COPII SCOLARI. Deci exista o metoda de ajuta COPII ,dar ne lovim de REAUA CREDINTA,IPOCRIZIA a primarilor si a CONSILIERILOR LOCALI. Un exemplu elocvent este cel din orasul Harsova de Constanta ,CARE ARE NEVOIE SA-SI AJUTE copiii AICI in ROMANIA nu sa-i trimita ,unul cate unul in strainatate la PARINTI. Cei care trimit COPIII in strainatate la parinti ,stiu ce conditii de munca sunt acolo ??? E foarte greu !!! Sigur nu stiu si nu vor sa stie !!! CAMPUS SCOLAR ??? Cuvantul "campus" imi aduce aminte de una din IDEILE d-lui IONEL CHIRITA fost primar LIBERAL din martie 2009,cand i s-a luat un interviu prin telfon ,de catre ANTENA 3 , care a lasat intentionat cateva cladiri sociale NEFINALIZATE nici la ora actuala. Dar acesta a schimbat expresia: CAMPUS SCOLAR cu CAMPUS PENTRU BATRANI.