Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Ziua Naţională a României, sărbătorită la Constanţa (galerie foto+video)

ro

01 Dec, 2015 10:14 3294 Marime text
1 Decembrie reprezintă un simbol al unităţii României. Astăzi se împlinesc 97 de ani de la unirea tuturor românilor. „Veniţi cu miile, cu zecile de mii. E ziua când se va hotărî asupra sorţii noastre pentru o veşnicie. Veniţi şi juraţi că nedespărţiţi vom fi şi uniţi rămânem de aici înainte cu fraţii noştri de pe cuprinsul pământului românesc, sub una şi nedespărţită cârmuire“, se striga, în urmă cu 97 de ani.
 
Ca în fiecare an, Ziua Națională a României este sărbătorită la Constanța prin ample manifestări. Acestea includ ceremonii religioase, defilări militare și demonstrații, activitățile fiind coordoonate de Prefectură.
 
Începând cu ora 10.00, se desfășoară o ceremonie militară ce va culmina cu defilarea Gărzii de Onoare, care va începe de la ora 10.30. În timpul paradei militare, traficul autovehiculelor va fi restricționat pe bulevardul Tomis, pe tronsonul cuprins între Prefectură și Statuia Lupoaicei din fața Muzeului de Artă Populară. 

UPDATE 1, ora 10.25 

La eveniment participă primarului interimar Decebal Făgădău, prefectul judeţului Constanţa Ion Constantin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristian Darie, subprefecţii Ersun Anefi şi Levent Accoium, Muftiul Murat Iusuf, inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, colonel Constantin Dima, inspector-şef lt. col. Daniel Petrov, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, generali, revoluţionari, ofiţeri, zeci de cadre din Armată şi multe persoane care au dorit să fie prezenţi la ceremonie. 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii