Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spicu Horia participă la Naţionalele de junioare Miss Oina va fi desemnată la Eforie Sud

ro

07 Aug, 2014 00:00 2201 Marime text


Campionatul Naţional de oină pe plajă pentru junioare se va desfăşura în acest weekend, la Eforie Sud. Printre participante se numără şi echipa Spicu din localitatea constănţeană Horia, acolo unde sportul naţional al României are o frumoasă tradiţie, graţie sprijinului de care se bucură din partea autorităţilor locale. Concursul se derulează la trei categorii de vârstă: junioare III (10-14 ani), junioare II (14-16 ani) şi junioare I (16-18 ani), Spicu Horia urmând a concura sigur la două dintre aceste secţiuni.

„Participăm în mod cert cu două echipe, la junioare I şi la junioare II, dar e posibil să evoluăm şi la junioare III, dacă vom reuşi să alcătuim o formaţie, întrucât unele dintre fetele de la această categorie sunt plecate. Obiectivul nostru la Campionatul de la Eforie Sud este cel pe care l-am avut mereu: în primul rând, participarea, pentru că sportul dezvoltă armonios trupul şi mintea, iar prin el, copiii socializează şi cunosc meleagurile româneşti. Avem, astfel, toate beneficiile de pe urma sportului. Dacă, la toate acestea, se va adăuga şi un loc pe podium, noi, cei de la echipa Spicu, vom fi foarte bucuroşi. Nu ne interesează în mod special rezultatele“, a declarat primarul comunei Horia, Gigel Sava.
Întrecerile propriu-zise se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, iar mâine seară, de la ora 19.00, va avea loc o festivitate deosebită, în care fiecare dintre formaţiile participante va prezenta un program artistic, punând în scenă tradiţiile şi obiceiurile specifice zonei geografice de unde vin. Cu acelaşi prilej, cele mai frumoase sportive participante vor intra în cursa pentru titlul Miss Oina, în costum naţional. Pe lângă Spicu Horia, vor mai participa echipe de la Baia Mare, Craiova, Sibiu, Iaşi, Roman sau Brăila.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii