Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea unui cămin cultural şi construcţia centrului social, pe lista de priorităţi a primarului de la Nicolae Bălcescu

ro

29 May, 2014 00:00 2324 Marime text
Încetul cu încetul, viaţa culturală de la sate începe să învie. Ba prin organizarea zilelor comunei, ba prin alte serbări câmpeneşti, ori pur şi simplu prin alte evenimente organizate în căminele culturale din localităţi. De aceea, căminul cultural din satul Dorobanţu, arondat comunei Nicolae Bălcescu, este în plină schimbare la faţă. clădirea s-a deteriorat în timp. De aceea, în acest moment sunt în plină desfăşurare acţiunile de reabilitare şi igienizare a Căminului Cultural din Dorobanţu. „Acum ne ocupăm de renovarea clădirii căminului, pentru că deja începuse să plouă prin acoperiş, iar pereţii erau deterioraţi. Facem toate reparaţiile necesare, zugrăvim pereţii, facem o reparaţie capitală”, a spus primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.

El ne-a mai declarat că ultima dată a fost reabilitat în urmă cu opt ani, însă clădirea este veche şi a fost construită în urmă cu mai bine de 40 de ani“. De asemenea, gospodarul-şef a declarat că vor fi demarate în scurt timp şi lucrările de reabilitare a unor străzi. „O să începem în scurt timp să asfaltăm strada Mihai Eminescu şi o parte din strada Gării. În total, doi kilometri de drum vor fi reabilitaţi, lucrare pentru care s-a alocat suma de 100.000 de lei“, a mai spus primarul Viorel Bălan. De asemenea, grija primarului se vede în tot ceea ce face. „Au fost deja reluate lucrările ce vizează construcţia unui Centru Social în curtea bisericii din localitate. Daca totul va decurge conform planului, sper ca până la finele anului să terminăm această construcţie într-un procent de aproximativ 90%, urmând ca mai apoi să ne ocupăm de dotarea acestuia cu tot ceea ce este necesar. Aproximativ 100 de copii din familii sărace vor putea mânca aici“, povesteşte gospodarul-şef de la Nicolae Bălcescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii