Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunerea nu a primit girul aleşilor Proiectul liberalilor de schimbare a vicepreşedinţilor CJC, „omorât din faşă“(galerie foto)

ro

12 Mar, 2015 00:00 1145 Marime text
Surprize peste surprize miercuri, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). La prima şedinţă CJC de după suspendarea din funcţie, pentru a doua oară, a lui Nicuşor Constantinescu, vocea grupului liberalilor din CJ Constanţa a început să se facă tot mai auzită. După ce, la ultima reuniune a aleşilor judeţeni, s-a votat ca atribuţiile preşedintelui CJC să fie preluate de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, ieri, consilierii liberali au venit cu un proiect de hotărâre privind schimbarea din funcţie a vicepreşedinţilor instituţiei. La începutul şedinţei, Cristinel Dragomir a dat citire proiectului de hotărâre iniţiat de 12 consilieri liberali care au dorit introducerea actului pe ordinea suplimentară. Numai zece consilieri dintre cei 29 prezenţi în acel moment la şedinţă au votat pentru introducerea proiectului pe ordinea suplimentară, deci actul de propunere nu a întrunit cvorumul necesar nici măcar pentru acest lucru. Cristinel Dragomir a declarat că în expunerea de motive nu sunt menţionate argumentele care să justifice eliberarea sa din funcție. Mai mult decât atât, vicele a precizat că, la precedenta şedință CJC, el a fost votat cu majoritate de voturi pentru a prelua atribuțiile de președinte al instituţiei.
 
„Nu au făcut nicio propunere ca să putem să facem buletine de vot. Eu am înţeles că au făcut-o, că aşa e jocul politic, şi ca atare, asta e. E dreptul lor să propună, au avut 12 semnături. Aparatul de specialitate l-au lucrat aşa cum au vrut, dar nu a vrut nimeni să îşi asume expunerea de motive. Din acest motiv, eu am considerat că este o propunere neserioasă. Legea aleşilor locali spune că mandatul încetează înainte de termen numai în cazul în care există abateri grave“, a declarat vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir.
 
„Noi nu doream decât să asigurăm o mai mare transparenţă a conducerii CJC. De aceea am iniţiat acest proiect de hotărâre prin care propuneam ca funcţiile celor doi vicepreşedinţi să fie ocupate de un vicepreşedinte din partea PNL şi de unul de la PSD. Aveam propuneri în acest sens, dacă acest proiect trecea. Oricare dintre colegii noştri puteau să preia această atribuţie“, a exprimat George Măndilă, consilier judeţean liberal.
 
„Faptul că astăzi (n.r. ieri) aleşii PSD şi PC au votat pentru excluderea proiectului de hotărâre de pe lista suplimentară a şedinţei CJC dovedeşte că în această instituţie există o stare de nelinişte sau de teamă legat de un posibil vot secret cu privire  la persoana vicepreşedinţilor. Pentru aceste  proiecte, consilierii liberali au apelat la prevederile  Legii 215 privind administraţia publică locală, în  timp ce Cristinel Dragomir şi Cristian Darie s-au cramponat de prevederi complementare din Legea 393 privind statutul aleşilor locali“, au ţinut să precizeze consilierii liberali prin intermediul unui comunicat remis după finalizarea şedinţei CJC.
 
„La prima şedinţă de consiliu, o să aducem un proiect de hotărâre prin care vom cere schimbarea din funcţie a ambilor vicepreşedinţi. Va fi o consultare cu toţi colegii din PNL şi va trebui să venim ori cu una, ori cu două propuneri“, afirmau pe 25 februarie aleşii liberali. Miercuri însă, deşi proiectul de hotărâre privind schimbarea din funcţie a fost depus şi înaintat aleşilor judeţeni, cel de propunere a altor doi vicepreşedinţi nu a mai fost avansat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii