Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După refacerea cetăţii Capidava Primarul comunei Topalu intenţionează să mai deschidă un muzeu în localitate

ro

11 Jun, 2015 00:00 2879 Marime text
Vremea caniculară începe să dea planurile tuturor peste cap. De aceea, cât vremea nu a fost atât de caldă, aleşii locali au dat ordinul pentru demararea unor lucrări care sigur vor dăinui peste ani. „Am plantat 500 de puieţi de pomi ornamentali pe drumul care leagă drumul naţional de intrarea în localitate.

Verdele întotdeauna va reprezenta o prioritate pentru noi, conservarea naturii este un scop pentru toţi“, a declarat primarul Gheorghe Murat. În rest, aşa cum este obiceiul oamenilor gospodari, la Topalu se face în permanenţă curăţenie ca de primăvară. „Se fac igienizări pentru copaci, se văruiesc pomii şi gardurile instituţiilor publice, se taie buruienile care, inevitabil, cresc acum din cauza vremii. În general, avem grijă să avem o comună curată, gata oricând să-şi primească oaspeţii“, a mai spus şeful autorităţii locale.

Cât despre obiectivul aflat în centrul atenţiei aleşilor locali, reabilitarea cetăţii Capidava, gospodarul-şef spune că este o lucrare binevenită şi mult-aşteptată. „De aproximativ trei săptămâni, au fost demarate lucrările la refacerea sitului cetăţii Capidava. Oamenii lucrează bine, firma care se ocupă de reabilitare a angajat peste 50 de oameni din localitate, astfel că pot să spun că mă bucur că astfel au şi localnicii de aici o sursă de venit“, a mai spus Gheorghe Murat. „Este o lucrare necesară, care, cu siguranţă, va transforma faţa comunei şi care va atrage mulţi turişti în fiecare an. După aceea, mai avem un proiect ambiţios: să facem un muzeu unde să expunem toate artefactele pe care le găsim şi care nu pot rămâne în situl cetăţii“, a adăugat primarul comunei Topalu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii