Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Saligny, ploile au încetinit ritmul lucrărilor Din toamnă, reabilitarea bisericii din Făclia intră în linie dreaptă

ro

10 Jul, 2014 00:00 2233 Marime text
Primarul comunei Saligny, Ion Beiu, depune toate eforturile pentru ca unul dintre cele mai importante proiecte ale comunităţii să fie încheiat cu succes. Momentan, în comună se fac eforturi susţinute pentru a termina cât mai repede lucrările la una dintre cele mai importante lucrări: drumul de exploatare agricolă care face legătura între toate localităţile arondate comunei şi care este de mare interes pentru locuitori, dar şi pentru turiştii şi şoferii care tranzitează localitatea.

Constructorii sunt prezenţi la datorie, astfel că autoritatea publică locală speră ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp. „Este vorba despre un drum de aproximativ şapte kilometri, care face legătura între satele Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare. Va fi un drum foarte util agricultorilor, dar nu numai. Pe acest sector ar urma să fie deviată de pe drumul naţional circulaţia utilajelor şi a atelajelor, care incomodează în prezent participanţii la trafic“, a spus primarul comunei, Ion Beiu. „În prezent, se lucrează la podeţe. În total, 32 de astfel de podeţe sunt cuprinse pe toată lucrarea drumului. Ploile care s-au abătut săptămânile trecute ne-au luat puţin din elan, în sensul că apa s-a infiltrat şi a trebuit să treacă timp, să se usuce pentru ca lucrarea să fie făcută conform standardelor de calitate“, a declarat liderul autorităţii publice locale de la Saligny. „Proiectul reabilitării drumului, care până recent a fost de pământ, este finanţat cu fonduri europene, valoarea sa fiind de 1.445.021 lei. Pentru realizarea lucrărilor de construcţie a drumului a fost organizată încă de anul trecut o licitaţie, câştigată de o societate din Năvodari, SC PG Delta Electron SRL“, a adăugat primarul Ion Beiu.

Studii de fezabilitate

Capul administraţie comunei Saligny speră ca în acest an să primească şi fondurile necesare pentru introducerea reţelei de canalizare şi pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună. Pentru ca acest obiectiv să devină certitudine, şeful autorităţii locale a comandat două studii de fezabilitate, unul pentru sistemul de canalizare şi un altul pentru reabilitarea drumurilor din comună, încă de anul trecut. După realizarea studiilor de specialitate, proiectele privind reţeaua de canalizare şi asfaltarea drumurilor au fost depuse spre finanţare europeană prin „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală“. Atât reţeaua de canalizare, cât şi asfaltarea trebuie realizate pe o distanţă de 24 de kilometri, a explicat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
De asemenea, gospodarul-şef al comunei ne-a mai dat o veste bună: „Din toamnă, vor fi reluate lucrările la biserică! Constructorul a avut câteva probleme în familie, dar din toamnă lucrările reîncep. Să vedem care este stadiul lucrărilor, ce mai trebuie făcut, dacă este nevoie de o suplimentare de fonduri“, a mai spus primarul Ion Beiu. Conform declaraţiilor şefului administraţiei locale, „după finalizarea construcţiei, în funcţie de resursele băneşti avute la dispoziţie, vor fi achiziţionate şi scaunele şi alte obiecte de cult bisericesc. Construirea bisericii a presupus o investiţie de 700.000 de lei“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii